Mercedes SLC Final Edition Özellikleri Açıklandı

SLC' yi üretimden kaldıracak olan Mercedes, aracın son versiyonunu tanıttı.
24-02-2019 21:20 - 18775 Okundu

Mercedes' in roadster modeli SLC' nin Final Edition adı verilen versiyonu örtüsünü kaldırdı. SLC' nin son versiyonu olarak tanıtılan araç,  SLC 300 ve AMG SLC 43 olarak satın alınabilecek. Ayrıca son SLC olduğu için ilk yıllara gönderme yapılarak sarı gövde rengi ile geldi.

Sarı gövde rengini siyah detaylar ile tasarlayan Mercedes, ön lipte, kaputta, çamurluklardaki hava girişlerinde, ayna kapaklarında ve arka difüzörde siyah detaylara yer vermiş.Ayrıca 18 inçlik alaşım jantlarda da siyah detaylar dikkat çekiyor.

AMG ön tamponu SLC 300'de de kullanan mercedes, 5 kollu 18 inçlik AMG jant tasarımına, bu versiyonda da yer vermiş.İki versiyon arasında en belirgin fark ise 10 mm' lik alçalan süspansiyonlar ile büyük fren kaliperleri.

Kabinde ise çift tonlu deri döşemeler, griş dikişler, ısıtmalı koltuklar ve boyun ısıtmalı koltuk başlıkları ilk dikkat çeken tasarım özellikleri.Bugüne kadar 71 bin adet satılmış olan SLC, bu versiyonun ardından üretimden kalkacak ve bir efsane model daha aramızdan ayrılmış olacak.