Renault Captur, Elektrikli Motor Seçeneğine Kavuşuyor

Renault, ilk PHEV aracını Captur üzerinden geliştirecek.
28-10-2018 10:05 - 18250 Okundu

2020 yılında tanışacağımız yeni elektrikli Captur, plug-in hibrit seçeneği ile showroomlardaki yerini alacak.Çalışmalarına hatta testlerine başlanan yeni aracın, markanın ilk PHEV aracı olacağından dolayı büyük bir önem taşıyor.Bu arada Captur' un markanın en çok satan 3. modeli olduğunu da belirtelim.

Nissan' ın geliştirdiği 1.6 litrelik benzinli motor ile kombine edilen elektrikli motor ile gelecek olan Captur, böylece sıfır emisyon ile çevreye de duyarlı bir model haline gelecek. 48 km menzil mesafesi sunacağı belirtelin araç, 9.8 kwh' lik batarya ile gelecek.

Eğer kullanılan teknoloji beğenilirse, Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığında geliştirilen yeni modellerde de kullanılacak.Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan yeni Captur' un ardından bu sisteme sahip olan Qashqai ile tanışacağız.

Captur'da kullanılacka olan elektrikli sistemin, Clio'da ise kullanılmayacağını belirtelim. Ancak Clio'da şarj gerektirmeyen bir hibrit motor seçeneği yer alacak.Yeni Clio'da bu sisteme e-Tech adı verilecek.

Captur'a yeniden dönecek olursak, Kadjar ve A serisinde kullanılan 1.3 Tce motor yeni Captur'da da görev yapacak.Alliance B platformunda geliştirilen yeni Captur, selefine göre daha geniş ve büyük olacak. Bu genişlik bagaj hacmi ve kabin alanında da kendini hissettirecek.