Renault Clio SUV, Fiesta Active' e Rakip Olacak

Clio' nun crossover versiyonu geliyor.
23-09-2018 22:37 - 21487 Okundu

Test edilen bu araç, Renault' nun mini modeli olan Clio'nun biraz daha sade bir crossover versiyonu olabilir. Ford Fiesta Active modeline rakip olması beklenen Clio suv, markanın bu segmentteki ihtiyacını karşılayacak gibi duruyor.

Clio' nun bir versiyonu olarak mı yoksa yeni bir isim altında mı satışa sunulacağı belli olmayan araç,büyük ihtimalle sadece Avrupa'da satışa çıkacak.

Yeni Clio SUV,  Renault Captur, Opel  Mokka veya Ford Ecosport gibi crossoverlardan daha küçük olacak.Şehir içinde daha rahat bir sürüş sunmak isteyen Renault, gençlere yönelik bir araç geliştiriyor olabilir. 

Yeni kasa Clio ile kıyaslandığında, stil olarak biraz daha az dinamik görünüyor.Tavan rayına sahip olan araç, muhtemelen tekerlek kemerleri için  bazı plastik kaplamalar ile birlikte gelecek.

Beşinci nesil Clio gibi, bu modelde de Megane'de kullanılan dijital gösterge kümesi kullanılacaktır. Bilgi-eğlence sistemi de son versiyon olabilir.

Motor seçeneklerine gelince, hibrit versiyonların yanında 1.0 litrelik ünitelerin seçenekler arasında olabileceği belirtildi.Ayrıca Mercedes ile birlikte geliştirilen 1.3 litrelik benzinli ünite de skalada yerini alabilir.

Yeni modelin 2019 yılında gelmesi bekleniyor.