Renault Clio SUV İlk Defa Görüntülendi

Renault, yeni bir suv modeli için Clio altyapısını kullanıyor.
22-09-2018 11:05 - 18279 Okundu

Renault' nun mini modeli Clio, yeni suv modelinin alt yapısında kullanılacak.Şehir içi kullanıma  uygun bir suv modeli geliştirmek isteyen Renault, bu nedenden dolayı Clio tabanlı bir suv için kolları sıvadı.Captur modelinden biraz daha küçük olması beklenen yeni model, Dacia Sandero ve Hyundai i20 Active gibi modeller ile rekabet edecek.

Araç hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.Ancak test aracına baktığımızda, tasarım olarak Clio' ya benzeyecek diyebiliriz. Yoğun kamuflaj altında test edilen araç, Clio modelinin yerden biraz daha yüksek versiyonu denebilir.Ön bölümü kamuflajlı olsa da test aracının Renault olduğu çok açık.

Clio modeline göre biraz daha yüksek omuz çizgisi ve eklenen tavan rayları aracın crossover bir model olduğunu kanıtlıyor.

Tahminlerimize göre yeni model, Clio ile aynı motor seçeneklerine sahip olacak. Önden çekişli bir model olmasını beklediğimiz Clio SUV,  1.2 benzinli ve 1.5 dizel motor seçenekleri ile satışa sunulabilir. Manuel ve otomatik şanzımanlar ise vites seçenekleri olacaktır.

Aracın ne zaman tanıtılacağı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.Ancak bizim tahminlerimiz 2019 sonuna doğru bu model tanışacağımız yönünde.