Renault' dan Elektrikli SUV Modeli Geliyor

Fransız marka da elektrikli araçlara verdiği önemi arttırıyor.
08-10-2018 22:30 - 18284 Okundu

Türkiye'de çok fazla ilgi görmese de Renault' nun dünya üzerinde en çok satan elektrikli modeli Zoe. Clio ile neredeyse aynı boyutlarda olan model, sıfır emisyonlu olması ile oldukça çevreci bir model. Ancak bu modelin yetersiz kaldığını düşünen Renault, yeni bir model için kolları sıvadı. 2022 senesinde A segmenti için bir elektrikli suv modeli üretecek olan Renault, bu modelinin konsept versiyonunu K-ZE adı ile Paris Otomobil Fuarı'nda tanıttı.

Autocar'da çıkan habere göre Renault 2022 yılında çıkartacağı modelin yanı sıra bir başka daha elektrikli araç üzerinde planlar yapıyor.Üstelik bu haber, Renault’nun elektrikli araç satış şefi Gilles Normand tarafından doğrulanmış.

Normand, verdiği röportajda, Zoe' nin B segmentinde olduğunu ve A segmenti için elektrikli otomobil üretmenin bir adım geri gitmek anlamına geldiğini belirtti. Bu nedenle de bir adım daha ileri girmek için B veya C segmentlerinden birisi için de elektrikli araç üretmek istiyoruz dedi.

Tahminlere göre yeni elektrikli model, hatchback ya da sedan yerine SUV olarak tasarlanacak.Özellikle dünyadaki talebin suv modellere kaymış olması otomobil markalarının suv modeller üzerindeki yatırımlarını da otomatik olarak arttırıyor.