Renault – Nissan – Mitsubishi'den Elektrikli Araç Yatırımı

Üç marka, elektrikli otomobillerde kullanılan lityum iyon pil için yatırım kararı aldı.
15-11-2018 08:30 - 21249 Okundu

Renault-Nissan-Mitsubishi’nin ortaklığında kurulan stratejik yatırım kolu Alliance Ventures, Irvine, California’da faaliyet gösteren ve lityum-iyon (Li-ion) pil teknolojileri geliştiren Enevate Corporation’ın son fon toplama sürecinin bir parçası olarak şirkete yatırım yaptı.

 

Bu girişim, bu yılın başında otomotiv endüstrisi için, ileri teknoloji sistemleri geliştiren yeni faaliyete geçmiş veya gelişiminin erken safhalarındaki teknoloji şirketlerini ve girişimcileri desteklemek amacıyla kurulan Alliance Ventures’ın teknoloji yatırımlarının en yenisi oldu.

 

İttifak Global Girişim ve Açık İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı François Dossa, konuyla ilgili şunları söyledi: “Enevate’in en son fonlama sürecine katılmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu stratejik yatırım, Enevate’in tescilli ve yeni nesil elektrot teknolojisini geliştirme çalışmalarını desteklememize imkan tanıyacak. Kritik bir öneme sahip bu alandaki gelişmeler, otomobillerimizi elektrikli hale getirme çalışmalarımızı hızlandıracak.”

 

Bu yatırım, Enevate'in yüksek enerji yoğunluğunda, hızlı şarj imkanı ve güvenli dolum sunan Li-ion pilleri alanında kaydettiği önemli gelişmelerin bir göstergesi. Enevate tarafından geliştirilen ve elektrikli otomobillerin, geleneksel bir otomobilin deposunu doldurmaya eşdeğer bir sürede şarj olmasını sağlayan bu teknoloji, türünün en iyisi olarak değerlendiriliyor.

 

Elektrikli otomobilleri daha kolay kullanılır hale getirmenin ve yaygınlaştırmanın ortak hedefleri olduğunu belirten Enevate Başkanı ve CEO’su Robert A. Rango, “Elektrikli otomobil alanında dünyanın önde gelen oyuncularından olan ve elektrikli otomobil kullanıcılarının ihtiyaçlarını çok iyi anlayan Renault-Nissan-Mitsubishi ile stratejik bir ortaklık oluşturmak için sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Enevate’in elektrikli otomobiller için geliştirdiği HD-Energy® teknolojisi, hızlı şarjla yüksek enerji verimliliği ve uzun mesafe kat etme özelliğinin yanı sıra, soğuk iklimlerde düşük hava sıcaklıklarında da çalışma, düşük maliyet ve daha fazla güvenlik gibi avantajlara sahip. Bugün piyasadaki tüm Li-ion teknolojilerinden daha kısa olan şarj süresi, elektrikli otomobil sektörünün enerji yoğunluğu, menzil, güvenlik ve maliyet ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

Enevate, yüksek üretim hacmine ulaşmak ve elektrikli otomobilleri daha ileri düzeye taşıyacak yeni nesil özellikleri yaygınlaştırmak amacıyla, silikon ağırlıklı HD-Energy teknolojisinin lisansını dünya çapındaki batarya ve elektrikli otomobil üreticilerine veriyor.