Taşıt Kredilerinde Vade Sayısı Artıyor

Açıklama BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'den geldi.
25-02-2019 13:10 - 18460 Okundu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, otomotiv sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Akben, BDDK' nın bireysek tüketici kredilerinde vade uzatımı üzerinde çalıştığını söyledi.

ÖTV ve KDV indirimlerinin istenilen ivmeyi yakalamaması, otomotiv sektörünün daralmasının önüne geöemedi. %40'tan fazla daralan otomotiv piyasası, tabiri caizse kan ağlıyor denebilir. Bu nedenle kredi kartlarında taksit ve bireysel tüketici kredilerinde vade uzatımı üzerinde çalıştıklarını belirten Akben, böylece bireysel tüketicilerinin elinin rahatlayabileceğini söyledi. Ayrıca iç talebin de canlanması hedefleniyor.

Bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte yapılacak değişikliğe göre ihtiyaç kredilerinde vade 36 aydan 60 aya yükselecek:

"Fiyatı 120 bin TL'ye kadar olan taşıt alımı amacıyla kullandırılacak kredilerde vade 48 aydan 60 aya yükselecek. Halihazırda 6 ay olan bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesini 12 ay olarak yeniden düzenliyoruz. Banka kredilerinde vadelerde yapacağımız değişiklik finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri için de aynen geçerli olacak.