Toyota 2024 GR Yaris İçin Yeni TRD Parçalarını Piyasaya Sürdü

Toyota, Japonya'da 2024 GR Yaris için bir dizi TRD aksesuarını piyasaya sürdü.
27-03-2024 03:00 - 240 Okundu

TRD parçaları, bastırma kuvvetini artıran ve aynı zamanda hot hatch'in görünümüne katkıda bulunan çeşitli aksesuarlar içeriyor. Ön aksın üzerindeki bastırma kuvvetini arttırmak için daha belirgin bir splitter ile ön uçtan başlıyorlar. Toyota daha sonra bu parçaları farklı yan etekler ve agresif yeni bir arka difüzörle eşleştiriyor. Bu difüzör sadece iyi görünmekle kalmıyor, aynı zamanda Toyota ne kadar olduğunu söylemese de bastırma kuvvetini de artırıyor. 

GR Yaris için yeni jantlar da tasarlandı. Bu 18 inçlik dövme alüminyum jantlar 15 gümüş ve siyah jant teline sahip. Aracın yan tarafı boyunca uzanan isteğe bağlı kırmızı ve siyah şeritler güncellenmiş dış görünümü tamamlıyor.

Çeşitli başka değişiklikler de yapılmıştır. Bunlar arasında yol tutuşunu iyileştirmek için yeni ön ve arka dengeleyici amortisörler yer alıyor. Ayrıca hem önde hem de arkada yeni GR fren balataları pistte daha yetenekli olurken caddede de iyi performans gösteriyor.

Gösterge paneli, hava menfezleri ve kapı kolları da dahil olmak üzere iç mekana bir dizi karbon fiber vurgu da eklenebilir. 

Toyota, 2024 GR Yaris'in satışına 8 Nisan'da Japonya'da başlayacak. Yeni model bu yılın başında duyuruldu ve ekstra 32 hp (24 kW) gücünde revize edilmiş 1.6 litrelik turboşarjlı üç silindire sahip. Motor 6.500 rpm'de 300 hp (224 kW) güç ve 370 Nm tork üretiyor. Altı vitesli manuel otomobilin yerel fiyatları 4,48 milyon yen'den (29.500 $) başlıyor.

Marka ayrıca sınırlı sayıda üretilen Sebastien Ogier ve Kalle Rovanpera varyantları için başvuruları kabul etmeye başladı.