Volkswagen,'den çin'e özel elektrikli otomobil

Volkswagen, Çin'de Gerçekleşen Pekin Otomobil Fuarı'nda Yeni Elektrikli Konsept Aracını Tanıttı
29-04-2024 01:00 - 268 Okundu

Alman otomobil devi Volkswagen, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda heyecan verici bir tanıtıma imza attı. Şirket, sadece Çin pazarı için tasarlanan yeni elektrikli konsept aracı ID.Code'u sergiledi.

 

ID.Code, dış görünümüyle sıradan bir araç gibi görünse de teknolojik açıdan büyük bir fark yaratıyor. Aracın ön ve arka kısımlarında yer alan LED ışıklandırma, markanın güncel tasarım dilinden farklı bir imza taşıyor. Bu ışıklandırma, "3D Eyes" adı verilen özel bir teknolojiyi barındırıyor. 967 adet LED içeren bu bölüm, sürücüyü ve diğer araçları izleyebiliyor, etkileşime geçebiliyor ve hatta emojilerle iletişim kurabiliyor.

 

ID.Code'un iç mekanı da dışarıdan farklı bir konsept sunuyor. Ön koltuklar 180 derece dönebilir özellikte tasarlanmış, böylelikle dördüncü seviye otonom sürüş anında arka koltuktaki yolcularla iletişim sağlanabiliyor.

 

Ayrıca, araçta dijital aynalar ve geniş ekranlarla donatılmış bir iç mekan bulunuyor. Volkswagen, Çin pazarında ID.UX alt markasıyla 2030 yılına kadar toplam 5 yeni model piyasaya sürmeyi planlıyor.

Bu yenilikçi konsept araç, Volkswagen'in geleceğe yönelik iddialı adımlarının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.