Volkswagen ID.7 Tourer GTX Özellikleri Açıklandı

VW, elektrikli otomobil serisine yeni bir amiral gemisi olan Volkswagen ID.7 Tourer GTX estate'i tanıttı.
14-03-2024 11:00 - 197 Okundu

Bu yılın sonlarına doğru fastback sedan formunda da gelecek olan VW ID.7 GTX Tourer, 2025 yaz aylarında satışa sunulacak. Yeni bir çift elektrikli motor kurulumu ile gelecek olan model, yüksek performans vaad ediyor. İki motorun toplam gücü 389 bg gibi yüksek bir değer olsa da, VW akü ve invertörü korumak için bu gücü 335 bg ile sınırlandırdı.

Teknik değerler henüz açıklanmasa da GTX şüphesiz 100 km/s hıza 6,5 saniyede ulaşan standart ID.7'den daha hızlı hızlanacaktır. Opsiyonel olarak sunulan adaptif amortisör seti de GTX'in sürüşünü daha sportif hale getirecektir.

Volkswagen GTX Tourer için şarjlar arasında maksimum 623 km hedeflediğini söylüyor. Her iki model de maksimum 200kW hızlı şarj hızına sahip olacak ve "30 dakikadan daha kısa sürede" %10-80'lik bir doldurma mümkün olacak.

ID.7 GTX'in iç kısmında siyah deri ve mikrofiber döşeme, sportif kırmızı dikişler ve detaylar yer alıyor. Ayrıca VW'nin bir düğmeye basarak buzlu veya şeffaf hale getirilebilen 'Smart Glass' panoramik sunroof seçeneği de var.

Hem Volkswagen ID.7 GTX Tourer hem de standart ID.7 GTX ' in satışa çıktıklarında her ikisinin de 50.000 € 'a yakın bir fiyattan başlamasını bekliyoruz.