Yeni VW ID.7 Tourer, 426 Mil Menzile Sahip Yolculuğa Hazır Elektrikli Bir Vagon

Volkswagen'in elektrikli aracı yeni uzun menzilli batarya seçeneği ve yerleşik ChatGPT AI ile Avrupa pazarına giriyor
19-02-2024 08:00 - 207 Okundu

Elektrikli araçlara şüpheyle yaklaşanlar arasında, elektrikli araçların her gün işe sadece birkaç mil gidip gelen insanlar için iyi olabileceği, ancak iş seyahatine çıkanlar veya sık sık daha uzağa gitmesi gereken aileler için iyi olmadığı yönünde popüler bir görüş var. İşte farklı düşünmek için yalvaran bir EV. VW'nin mevcut ID.7 sedan modelinin bir vagon versiyonu olan ID.7 Tourer, bir yol gezgininin ihtiyaç duyabileceği tüm kargo alanını ve menzili vaat ediyor.

Büyük haber, shooting brake arka uç ile gelen ek kargo kapasitesinin yanı sıra, daha büyük bir batarya paketinin tanıtılmasıdır. Burada ilk olarak buna odaklanacağız çünkü ID.7 wagon Kuzey Amerika'da değil sadece Avrupa'da sunulacak olsa da, yeni batarya seçeneği bu yılın ilerleyen dönemlerinde dünya çapında satılan ID.7 sedanlarda da yer alacak.

Temel ID.7, lansmandan bu yana her ID.7'ye takılan 77 kWh batarya ile geliyor, ancak ID.7 Pro için biraz daha fazla harcarsanız, VW'nin şarjlar arasında 426 WLTP 685 km için iyi olacağını tahmin ettiği yeni bir 86 kWh güç paketinin kilidini açarsınız. VW daha küçük bataryalı wagon için herhangi bir rakam açıklamadı, ancak mevcut 77 kWh ID.7 sedan 383 WLTP 616 km sunuyor.

 

Ve şarj sürelerini iki versiyon arasında genel olarak aynı tutmak için, daha büyük batarya 175 kW yerine 200 kW'ta şarj edebiliyor. Bu da yüzde 10-80 doluluk oranının ucuz otomobilde 28 dakika, Pro'da ise 30 dakika gibi makul bir süre gerektirdiği anlamına geliyor. Hangi versiyonu seçerseniz seçin, arka tekerlekleri tahrik eden tek bir 282 bg elektrik motoru ile donatılmış olarak gelecek. VW'nin hala üzerinde çalıştığını bildiğimiz daha güçlü çift motorlu, AWD ID.7s'yi piyasaya sürmesini bekliyoruz.

ID.7'yi, yanmalı, hafif hibrit ve PHEV motor seçenekleriyle gelen ancak saf elektrik seçeneği bulunmayan yeni VW Passat'ın elektrikli muadili olarak düşünmek kolay. Ancak güç kaynakları ve fiyat noktalarının yanı sıra (ID tahmin edilebileceği gibi daha pahalı), onları şimdiye kadar ayıran şey ID.7'nin sadece sedan, Passat'ın ise Tourer olarak sunulmasıydı. Ancak şimdi her ikisi de vagon olarak mevcut olduğundan, daha doğrudan karşılaştırılabilirler.

Peki hangisi daha geniş? VW, arka koltuklar katlandığında maksimum kargo kapasitesinin sedan için 1.586 litre ile karşılaştırıldığında 1.714 litre olduğunu söylüyor. Arka koltuklar yerindeyken ve bagaj sadece pencere hizasına kadar yüklüyken bile Tourer alıcıları 73 litre avantaj elde ediyor. 605 litrelik bagaj, BMW i5'in bagajından 35 litre daha büyük. Bu çok fazla alan gibi geliyorsa ve eşyalarınızın hareket halindeyken arabanın her tarafına yuvarlanacağını düşünüyorsanız, VW bayileri eşyalarınızı yerleştirmek için tepsiler ve bölücüler satacaktır.

ID.7 Tourer'da özellikle eksik olan bir özellik, ID. Space Vizzion konsepti Kasım 2019'da gösterildiğinde vaat edilen üçüncü koltuk sırasıydı. Space Vizzion aslında yedi koltuğa sahip değildi, ancak VW üçüncü bir sıranın mümkün olacağını söyledi. Ancak üretim Tourer kesinlikle iki sıralı bir araç olacak.

Ön tarafta ID.7 sedandan bir farkı yok. Aynı küçük dijital gösterge paketi ve ön panelin ortasının üzerinde yüzen büyük, 15 inçlik bir tablet dokunmatik ekran var. Yeni olan şey, VW'nin bu yılın başlarında Las Vegas'taki CES'te tanıttığı ChatGPT AI teknolojisinin entegrasyonu. Sedan da aynı pakete sahip olacak ve daha fazla otomobil özelliğini çalıştırabilen ve çevrimiçi bilgi araştırabilen gelişmiş bir IDA sesli asistan ve artık Apple CarPlay ve Android Auto'dan navigasyon talimatlarını gösteren bir baş üstü ekranı vaat ediyor.

Elektrikli vagonlar biraz niş bir teklif, bu yüzden VW'nin neden ID.7 Tourer'ı ABD'ye getirmemeyi seçtiğini anlamak zor değil ve Avrupa'da bile bir ton rakibi olmayacak. VW fiyatları açıklamadı, ancak sedan fiyatlarına dayanarak vagonun BMW'nin i5 Touring'ini büyük ölçüde alt edeceğinden ancak bir MG5 veya Peugeot e-308'den çok daha pahalı olacağından emin olabiliriz. Sizce ABD'de ID.7 Tourer için bir pazar var mı? Aşağıya bir yorum bırakın ve VW Amerika'nın bu frene bir şans vermesi gerektiğini düşünüp düşünmediğinizi bize bildirin.