VW Up Bu Kez Temelli Olarak Üretimden Çıkıyor

Volkswagen, 12 yıllık Up modelinin fişini çekti.
16-10-2023 08:16 - 19473 Okundu

 Volkswagen'in Up şehir otomobilinin üretimine son verdiği bildirildi. VW'nin Avrupa serisinde üretimi durdurulan giriş seviyesi modelin yerini tamamen elektrikli ID.1'in alması bekleniyor, ancak bu model 2026'dan önce gelmeyecek.

Volkswagen henüz haberi doğrulamamış olsa da Autocar, Up'ın son örneğinin Bratislava, Slovakya'daki üretim hattından çoktan çıktığını bildirdi. VW'nin resmi web sitelerinde yapılan hızlı bir tur, modelin Almanya, İtalya ve Fransa dahil olmak üzere çeşitli Avrupa pazarlarında hala mevcut olduğunu ortaya koyuyor, ancak bu muhtemelen kalan stoklar bitene kadar devam edecek. Model, tedarik sorunları ve nispeten yüksek talep nedeniyle bir süre satışta kaldı.

VW Up şu anda Almanya'da 14,555 €'dan (15,349 $) başlıyor.

Up'ın yakında piyasadan çekilecek olması, VW'nin Avrupa'daki en küçük ve en ucuz modelinin artık Polo süpermini olacağı anlamına geliyor.  Söylentilere göre 20.000 €'nun altında bir başlangıç fiyatına sahip olan VW ID.1, VW'nin ürün gamındaki en ucuz araç olacak.

  Şehir otomobilinin en güçlü versiyonu, sadece 6 vitesli bir manuel ile eşleştirilen turboşarjlı 1.0 litrelik bir motordan 114 hp (85 kW / 115 PS) ile durdurulan VW Up GTi idi. Diğer önemli versiyonlar arasında maceracı görünümlü Cross Up ve CNG ile çalışan eco Up yer almaktadır.