Yeni 2024 Ford Transit Connect PHEV Özellikleri Açıklandı

Ford, Transt'in PHEV versiyonu için birtakım yenilikler getirdi.
31-01-2024 10:00 - 341 Okundu

Dört tekerlekten çekiş ve plug-in hibrit güç sunan yeni Transit Connect ileriye doğru atılmış önemli bir adım olarak görülüyor.  Bununla birlikte, geniş bir ızgara, geriye doğru alınan farlar ve evrimsel bir gövdeye sahip olduğu için çok dikkat çekici görünmüyor. modern görünüm tasarımın geri kalanını oluşturuyor.

Model kısa ve uzun dingil mesafelerinin yanı sıra iki koltuklu Van ve beş koltuklu Kombi konfigürasyonlarıyla sunulacak. Ayrıca Trend, Limited ve Active donanım paketleri de olacak.

Ford, "panel van'ın yeni yük alanı tasarımı, dingil mesafesi seçimine bağlı olarak 3,1 m3 (109,5 fit küp) veya 3,7 m3 (130,7 fit küp) daha fazla yük hacmi sunduğunu belirtti.. Marka, minibüsün maksimum 820 kg taşıma kapasitesine ve 1.500 kg kadar çekme kapasitesine sahip olduğunu da açıkladı.

Aracın iç mekanı, 10 inçlik dijital gösterge paneli ve 10 inçlik bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış olarak geliyor. Müşteriler ayrıca kablosuz akıllı telefon şarj cihazının yanı sıra ısıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı direksiyon simidi de alabiliyor.

Bununla birlikte,  Komb versiyon, "esnek oturma konseptine" sahip olmasıyla daha dikkat çekici. Çift kullanımlı müşterilere hitap etmek üzere tasarlanan arka koltuklar dikey olarak düz bir şekilde katlanıyor ve Transit Connect'i beş koltuklu bir binek araçtan iki koltuklu bir iş minibüsüne hızlı bir şekilde dönüştürmek için öne doğru hareket ediyor. Ford, dönüşümün sadece birkaç saniye sürdüğünü ve katlandığında arka koltukların "koruyucu tam yükseklikte bir bölme" oluşturduğunu söylüyor.

Kaputun altında, 1.5 litrelik EcoBoost benzinli motor, bir batarya, bir elektrik motoru ve altı vitesli çift kavramalı şanzımandan oluşan yeni bir plug-in hibrit güç aktarma sistemi bulunuyor. Bu düzenek minibüse 148 hp (110 kW / 150 PS) güç ve 258 lb-ft (350 Nm) tork sağlıyor.

Daha da önemlisi, modelin sadece elektrikle 68 mile (110 km) kadar menzile sahip olması hedefleniyor. Batarya tükendiğinde, bir AC prizi veya 50 kW DC hızlı şarj cihazı ile yeniden şarj edilebilir. Ford ayrıca plug-in hibridin, sürücülerin verimliliği en üst düzeye çıkarmasını sağlayan EV Auto, EV Now ve EV Later olmak üzere üç moda sahip olacağını söyledi.

Çevre dostu güç aktarma organlarının yanı sıra, minibüs 2.0 litrelik EcoBlue turbo dizel motorla donatılabilir. Giriş seviyesi varyant 101 hp (75 kW / 102 PS) güce sahip ve gücü ön tekerleklere gönderen altı vitesli bir manuele bağlı.

Dört tekerlekten çekişli versiyon, 120 hp (90 kW / 122 PS)'lik bir dizele motora sahip.Bu ünite, altı ileri manuel ya da yedi ileri çift kavramalı şanzımanla eşleştirilebilir.

Güç aktarma organlarını bir kenara bırakırsak, yeniden tasarlanan Transit Connect "şimdiye kadarki en geniş gelişmiş sürücü destek sistemleri paketi" ile donatıldı. Öne çıkan özellikler arasında İleri Çarpışma Uyarısı, Kaçınma Yönlendirme Asistanı, Kavşak Asistanı ve Otomatik Acil Frenleme ile Çarpışma Öncesi Asistanı yer alıyor. Bunlara bir de geri görüş kamerası, Çıkış Uyarısı, Pro Trailer Backup Assist ve Çapraz Trafik Uyarılı Kör Nokta Bilgi Sistemi de ekleniyor.

Transit Connect bu ilkbaharda üretime girecek ve dizel motorlu minibüslerin teslimatının yaz aylarında başlaması planlanıyor. Plug-in hibrit versiyonu yıl sonuna doğru, dört çeker ve Kombi modelleri ise 2025'in başlarında gelecek.