Yeni 2024 Volvo XC40 ve Fiyatları: Güvenlikte Yüksek Standartlar

Volvo XC40, lüks ve kompakt SUV segmentinde öne çıkan bir modeldir ve Volvo'nun güvenlik odaklı yaklaşımının bir yansıması olarak dikkat çeker.
17-01-2024 12:00 - 328 Okundu

1. City Safety Otomatik Acil Durum Fren Sistemi:

Volvo XC40, şehir içi güvenliği artırmak adına City Safety adlı otomatik acil durum fren sistemi ile donatılmıştır. Bu sistem, araç çarpışma riski algıladığında sürücüyü uyarır ve gerektiğinde otomatik frenleme yaparak çarpışmayı önler.

2. Şerit Takip Sistemi:

Şerit takip sistemi, XC40'ın şerit içinde sabit kalmasına yardımcı olur. Eğer sürücü şerit değiştirmeyi belirgin bir şekilde ifade etmezse, sistem direksiyon müdahalesi yaparak aracı doğru şeritte tutar.

3. Yorgunluk Uyarısı:

Uzun yolculuklarda sürücünün dikkatinin dağılmasını engellemek amacıyla yorgunluk uyarı sistemi bulunmaktadır. Bu sistem, sürücünün davranışlarını izleyerek olası yorgunluk belirtilerini tespit eder ve sürücüyü uyarmak için sesli uyarıda bulunur.

4. Kavrama Kontrolü ve Elektronik Denge Programı:

Volvo XC40, kavrama kaybını önlemek için kavrama kontrolü sistemine ve kayma durumunda müdahalede bulunan Elektronik Denge Programı'na sahiptir. Bu özellikler, sürücünün aracı daha güvenli bir şekilde kontrol etmesine yardımcı olur.

5. Arka Çapraz Trafik Uyarısı:

Arka çapraz trafik uyarı sistemi, geri manevra yaptığınızda aracınızın arkasında yaklaşan araçları algılar ve sürücüyü uyarır. Bu özellik, park alanlarından çıkarken güvenliği artırır.

6. Çocuk Kilidi ve Otomatik Kilit Sistemleri:

XC40, arka koltuklarda oturan çocukların güvenliği için çocuk kilidi özelliğine sahiptir. Ayrıca, otomatik kilit sistemleri, araç hareket ettiğinde kapıların otomatik olarak kilitlenmesini sağlar.

Model Fiyatlar
XC40, T2 Plus, Dark 2.570.571 TL
XC40 Recharge, P8 Single Motor Extended Range, Ultimate 2.422.368 TL
XC40 Recharge, P8 Twin Motor, Ultimate T 2.816.406 TL