Yeni Porsche 911 Carrera T Özellikleri Açıklandı

Porsche, 911 Carrera T ile 911 ailesine yeni bir isim daha ekliyor.
31-10-2022 13:27 - 20126 Okundu

"T" harfini “touring” kelimesinden alan hafif spor modeller, son derece sportif donanımlarla sade bir sürüş deneyimi sunuyor. Standart 7 ileri manuel vitese sahip model, isteğe bağlı 8 ileri PDK şanzıman ile de gelebiliyor. Yeni 911 Carrera T’nin 10 mm alçaltılmış ve yalıtımı azaltılmış PASM spor süspansiyonu, saflık ve heyecan verici bir sürüş deneyimi sunuyor. Bu farkı virajlı dağ yollarında hissedebilirsiniz, hatta duyabilirsiniz. Altı silindirli boksör tipi motorun sesi, artık aracın içinden daha da çarpıcı bir şekilde duyuluyor. 

 

PASM spor süspansiyon ve Sport Chrono paketi ile standart donanım

Yeni 911 Carrera T modeli 911 Carrera ile 911 Carrera S arasında konumlanıyor. 283 kW (385 PS) güç ve 450 Nm tork kapasitesine sahip olan Carrera T'nin çift turbo motoru ile otomobil sıfırdan 100 km/sa hıza 4,5 saniyede çıkarak 291 km/sa azami hıza ulaşabiliyor. Manuel şanzımanlı Carrera S'nin standart donanımı, mekanik arka diferansiyel kilidine sahip Porsche Tork Yönlendirme (PTV) ile güçlendirilmiş. 911 Carrera T modelinde Sport Chrono paketi ve PASM spor süspansiyon (-10 mm) standart olarak sunuluyor. Bu özelliklerin 385 PS motor ile birlikte sunulduğu tek araç, Carrera T. 911 Carrera S ile ise aynı özellikler opsiyonel olarak sunuluyor. Carrera T, talep üzerine, normalde Carrera S ve üstü modellerde bulunan opsiyonel arka aks yönlendirme işleviyle de sipariş edilebiliyor.

 

Önde ve arkada sırasıyla 20 ve 21 inç Titanyum Grisi Carrera S jantlar ve 245/35 (ön) ve 305/30 (arka) ebatlı lastikler, T’ye özgü donanım özellikleri arasında yer alıyor. 911 Carrera T ayrıca standart olarak GT spor direksiyon, spor egzoz sistemi ve Sports Seats Plus (dört yönlü, elektrikli) donanımına sahip. Yalnızca 1.470 kg ağırlığındaki manuel şanzımanlı 911 Carrera T, giriş seviyesi motora sahip en hafif 911 serisi aracı ve standart sekiz vitesli PDK'ya sahip 911 Carrera'dan 35 kg daha hafif. 911 Carrera'da manuel şanzıman yer almıyor. Arka koltukları kaldırmanın yanı sıra, hafif cam ve hafif akü ile ağırlık daha da azaltılmış.

 

 

 

İç ve dış tasarımda özel ayrıntılar

Porsche 911 Carrera T, dış tasarımda Koyu Gri vurgu detayları ile model serisinin geri kalanından ayrılıyor. Dış aynalardaki üst ve alt kaplamalar, yeni kapı logoları ve arka logolar, arka kapak ızgarasındaki kaplama şeritleri gibi kontrast unsurlar Akik Grisi renginde. Ön camın üst kısmı da gri tonunda. Spor egzoz sisteminin egzoz boruları parlak siyah renkte. Tüm bu özellikler, yeni 911 Carrera T'ye daha da dışa dönük ve dinamik bir görünüm kazandırıyor. 

 

İç mekânda yer alan standart dört yönlü Sports Plus koltuklar, otomobilin sportifliğini vurguluyor. Mat siyah dekoratif detaylar ve parlak siyah dekoratif kaplamalar, T iç mekanının tamamlayıcı unsurları arasında yer alıyor. Daha da fazla seçenek arayanlar ise, opsiyonel Carrera T iç mekan paketini tercih edebiliyor. Bu pakete kontrast renkler olan Koyu Gri veya Kertenkele Yeşili renklerinde ek emniyet kemerlerinin yanı sıra dekoratif dikişler, koltuk başlıklarında kabartmalı 911 logosu ve koltukların ortasındaki şeritler bulunuyor. Opsiyonel olarak paspasların üzerine de Kertenkele Yeşili ve Koyu Gri kontrast renklerinde logo ve dikişler eklenebiliyor.

 

Detayda gizli seçenekler ve renkler

911 Carrera T, opsiyonel Adaptif Sports Seats Plus'ın (18 yönlü, elektrikli) yanı sıra Race Tex koltuk merkezlerine sahip daha sportif ve son derece hafif tam yarış koltukları yer alıyor. Carrera T’nin iç mekân paketi opsiyonel olarak genişletilmiş deri kaplama iç mekân ile sunuluyor. Kapı panelleri ve orta konsoldaki kolçaklar, iç panelin üst kısımları ve kapı paneli kaplaması da deri. 

 

Yeni 911 Carrera T, Siyah, Beyaz, Kırmızı ve Yarış Sarısı olmak üzere dört rengin yanı sıra Derin Siyah, Gentian Mavi, Buz Grisi ve GT Gümüş olmak üzere dört metalik renk seçeneğiyle sunuluyor. Chalk, Yakut Yıldız Neo, Carmine Kırmızı, Köpekbalığı Mavisi ve Piton Yeşili özel renkleri de mevcut. 911 Carrera T alıcıları, 110'dan fazla renk tonunda boyama imkânı sunan Paint to Sample programını kullanma seçeneğine de sahip olacak.

 

Touring konsepti

Porsche 911 Carrera T'nin model ismindeki "T", “Touring” kelimesini temsil ediyor ve geçmişi, 911 T'nin 1968 yılında bir tur otomobili olarak onaylanmasına kadar uzanıyor. Bu ilk 911 T, piyasada 1973 yılına kadar kaldı ve 2017 yılında Porsche, 991 model serisinden 911 Carrera T ile orijinal 911 model serisini canlandırdı. O günden bu yana, sadeleştirilmiş ancak son derece sportif kurulum konsepti, 718 Cayman T, 718 Boxster T ve Macan T ile diğer model serilerine de başarıyla uygulandı.