2015 Yeni Ford Focus Fiyat ve Özellikleri 24-11-2014

Türkiye'de en çok tercih edilen markalarından biri olan Ford, 2015 model Focus'u Türkiye'de satışa sundu.
17-03-2015 15:38 - 20249 Okundu

 Markanın yeni tasarım diline uygun ve müşterilerin talepleri doğrultusunda yeniden yorumlanan Focus, trapezoid ön ızgarası ile daha güçlü görünürken, yeni nesil tasarımına uygun olarak dörtgen formlu sis farlarına, kaslı motor kaputuna ve tampon tasarımına sahip.

Arka bölümde ise ufaltılan stop grubu, aracın dinamik görünümünü pekiştirirken, yeni bagaj kapağı ve yalnızca hatchback modellerde sunulacak yeni bir spoylere yer veriliyor.

İç mekanda ise kullanıcıların istekleri doğrultusunda bir dizi yeniliğe gidildi. Örneğin; orta konsolun üzerindeki tuş karmaşası yerini daha sade ve ergonomik bir buton yapılandırmasına bıraktı. Yeni 3 kollu direksiyon tasarımı gösterge paneli için daha fazla görünürlük sağlarken yalın tasarımında dikkat çekici detaylarından. Orta konsolun üzerinde bulunan 8 inçlik dokunmatik renkli multimedya ekranı sayesinde ise araç içerisinde birçok şey kontrol edilebiliyor.Makyajlanan model, temel tasarım değişikliklerinin yanı sıra yeni teknolojileriyle de dikkat çekiyor. Focus'ta sunulan otomatik park sistemi, paralel park yapmanın yanısıra, dikey park etme sistemi ve paralel parktan çıkmayı sağlayan paralel park çıkış yardımı özellikleri de sunuluyor.

Halihazırda sunulan Ford SYNC araç içi iletişim sisteminin 2. jenerasyonu SYNC 2, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik renkli ekran ile müzik sistemi, navigasyon, iklim kontrolleri ve uyumlu cep telefonlarına daha kolay erişim sağlayan kontrol sistemini içeriyor. Ayrıca makyajlı modelde Elektronik Denge Programına (ESP) entegre Gelişmiş Proaktif Denge (ETS) teknolojisi gibi yepyeni bir teknoloji de yer alıyor. Sistem, aracın hız, direksiyon konumu ve direksiyonun hangi hızlarda döndürüldüğünden yola çıkarak aracın kayma ihtimalini hesaplıyor. Eğer sistem çok muhtemel bir kayma algılar ise (Sürücü daha kaymayı hissetmeden) ESP sistemini devreye sokarak aracın kontrolünün sürücüde kalmasına yardımcı oluyor.

Ford Focus, üç sene üst üste "Yılın Motoru" ödülü alan 1.0 litrelik EcoBoost, 125 HP versiyonu ile sunulurken diğer bir benzinli motor seçeneği olan 1.6 litrelik TI-VCT, Euro 6 emisyon seviyesinde 125 HP manuel ve Powershift otomatik şanzıman seçeneği ile sunuluyor. Yeni Focus'ta 1.6 litrelik TDCi dizel motorlar 95 ve 115 HP olmak üzere 2 ayrı versiyon ve 6 ileri manuel şanzıman ile sunulacak. Yeni Focus'un ortalama yakıt tüketim değerleri; 1.0 litrelik EcoBoost 125 PS için 4.8 lt/100 km, 1.6L Ti-VCT 125 HP için 6.0 lt/100 km ve 1.6 litrelik TDCi 95 HP ve 115 HP için de 4.5 lt/100km olarak açıklanıyor.

Trend X, Style ve Titanium olmak üzere üç farklı donanım seviyesinde satışa sunulan makyajlı Focus, 1.6 litrelik 125 HP'lik motoru ile Trend X donanım seviyesinde 52.400 TL fiyat etiketine sahip. 1.6 litrelik TDCi motor ve manuel şanzımana sahip Focus'un başlangıç fiyatı ise 65.500 TL fiyat etiketine sahip. Yalnızca Titanium donanım seviyesiyle birlikte sunulan 1.0 litrelik EcoBoost 125 HP'lik motora sahip makyajlı Focus ise 65.500 TL'den satın alınabiliyor.

2015 Ford Yeni Focus Fiyat Listesini İçin Tıklayınız