2024 Ford Mustang Avrupa'ya Geliyor... Fiyatı ve Özellikler Neler?

Yeniden tasarlanan otomobil Avrupa'ya geliyor.
02-02-2024 11:00 - 229 Okundu

Öne çıkan özellikler arasında ince LED farlar, agresif bir ızgara ve Blue Ember, Vapor Blue ve Yellow Splash olarak bilinen üç yeni renk tonunu içeren revize edilmiş bir renk paleti yer alıyor.

Ford ayrıca cabrio modelin sekiz saniyede kaldırılıp indirilebilen "tamamen astarlı ve yalıtımlı bir tavana" sahip olduğunu belirtti.  

İç mekanda tanıdık 12,4 inçlik dijital gösterge panelinin yanı sıra 13,2 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Bu sistemde kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay'in yanı sıra müzik akışı ve gerçek zamanlı trafik bilgilerini gösteren 5G bağlantısı da bulunuyor. Ekran ayrıca Unreal oyun motorunu çalıştırıyor ve bu da sürükleyici grafiklerin yanı sıra kapsamlı özelleştirmeye olanak tanıyor.

Euro-spec Mustang GT, 440 hp (328 kW / 446 PS) ve  540 Nm tork üreten 5.0 litrelik bir V8'e sahiptir. Bu değer, 480 hp (358 kW / 487 PS) ve  562 Nm tork üreten ABD versiyonunda önemli ölçüde daha düşük.  

Motor, altı vitesli manuel veya on vitesli otomatik şanzımana bağlanabiliyor. Performans Paketi standart olarak gelir ve Brembo frenlerin yanı sıra sınırlı kaymalı diferansiyel içerir. Müşteriler ayrıca "mümkün olan en iyi kontrol ve konforu" sunmak için saniyede bin kez ayarlanan isteğe bağlı MagneRide süspansiyona sahip olabilirler.

Daha fazla güç arayan müşteriler, 447 hp (333 kW / 453 PS) ve  540 Nm torka sahip yükseltilmiş 5.0 litrelik V8'e sahip Dark Horse'u tercih edebilirler.  

Model ayrıca Pirelli P Zero PZ4 lastiklerle kaplı 19 inç jantlara sahip.

Dur-kalk özellikli akıllı adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı ve kaçınma asistanı gibi bir dizi sürücü destek sistemi bulunuyor. Bunlara geri vites acil frenleme asistanı ve hız sınırı asistanı ile trafik işareti tanıma da katılıyor.

Yeniden tasarlanan midilli otomobil şu anda Avrupa'da sipariş edilebilir durumda ve Mustang GT Almanya'da 59,900 €'dan başlıyor.