2025 Alfa Romeo Milano Elektrikli Olarak Geliyor

'Milano' olarak adlandırılacağı doğrulanan Alfa Romeo'nun ilk elektrikli otomobili, Jeep Avenger ile aynı parçaları kullanan küçük bir SUV olacak.
29-02-2024 02:00 - 155 Okundu

Alfa Romeo Milano'nun resmi olarak tanıtılmasına iki aydan az bir süre kaldı, ancak İtalyan üreticinin ilk elektrikli otomobili, halka açık yollarda test edilirken görüntülendi.

Adını 1980'lerin Alfa 75'i ile paylaşan Alfa Romeo Milano, Peugeot E-2008, Opel Mokka Electric, Jeep Avenger ve yeni Fiat 600e SUV ile aynı alt yapıya dayanan küçük bir SUV olarak yollara çıkacak.

Yeni Milano Avrupa'da benzinli bir motorla sunulacak. Yeni model, muhtemelen Jeep Avenger Altitude+'da bulunan 1.2 litrelik ünite ile gelecek.  Elektrikli  Milano'nun, DS3 E-Tense'de görülen 51kWh' lik bataryayı kullanmasını bekliyoruz. Jeep Avenger'ın 400 km'ye kadar menzile sahip olduğu iddia ediliyor ve Alfa'nın da bu değere ulaşmasını bekliyoruz.

 Milano,   İtalya'nın Balocco kentindeki tesislerde,  Alfa Romeo 4C ve 8C spor otomobilleri üzerinde çalışan mühendisler tarafından geliştirildi. 

Daha önce de belirtildiği gibi Milano, Eylül ayında satışa sunulmadan önce 10 Nisan'da kamuoyuna tanıtılacak. Fiyatlandırmayı kesin olarak belirlemek zor, ancak Alfa'nın premium bir marka olarak konumlandırılması ve Milano'nun çift motorlu güç aktarma sistemi göz önüne alındığında, yaklaşık 40.000 Euro'luk 'luk bir başlangıç fiyatı makul görünüyor.