2025 Hyundai Ioniq 5 N NPX1 Kendine Hayran Bırakıyor

Otomobil üreticisi, bu yılın sonlarında Ioniq 5 N ve diğer modellerine yeni N Performans sunacak.
12-01-2024 11:00 - 449 Okundu

Otomobil üreticisi halihazırda i30 N, Elantra N ve i20 N için çok sayıda performans parçası sunuyor ancak Ioniq 5 N için sunulacak parça seti daha da çarpıcı. NPX1 prototipinin ön kısmı, revize edilmiş tampon, yeni hava girişleri ve bebek mavisi vurgulu büyük ayırıcı sayesinde normal modelden çok daha agresif görünüyor.

Hyundai tasarımcıları ayrıca tamponun ön çamurluklara bağlanan arka kenarlarına da aerodinamik kanatçıklar ekledi. Otomobil aynı zamanda özel hibrit karbon N Performance jantlar üzerinde duruyor ve Pirelli P Zero lastiklerle kaplanıyor. Karbon fiber yan aynalar ve parlak karbon fiberle kaplanmış aerodinamik elemana sahip yeni yan etekler de görülebiliyor.

  En belirgin değişiklik, sadece havalı görünmekle kalmayıp aynı zamanda EV'nin yüksek hızlı bastırma kuvvetini de arttırdığından emin olduğumuz karbon fiber uç plakalara sahip yüksek bir arka kanadın takılmasıdır. Karbon fiber arka tampon ve difüzör de takıldı. Bir dizi alçaltma yayı dış görünümü tamamlıyor.

  Hyundai, 2024 yılı sonlarında satışa başlamadan önce bu yıl NPX1'de gösterilen parçaları daha da geliştirecek. Ioniq 5 N için bir dizi parça piyasaya sürmenin yanı sıra, diğer N modelleri için de çeşitli yeni N Performans Parçaları sunulacak.