2025 Kia Carnival 242 HP Güç Üreten Yeni 1.6 Litrelik Turbo Hibrit İle Geldi

Kia, makyajlı Carnivalç hakkında yeni resimler ve detaylar yayınladı.
08-11-2023 08:41 - 20401 Okundu

Dışarıdan bakıldığında minivan, "rafine sofistike ve SUV benzeri gücü birleştiren" yeni bir Opposites United tasarımını benimsiyor. En büyük değişiklikler, Carnival'ın daha büyük bir ızgaraya ve daha dik bir ön panele sahip olduğu ön tarafta meydana geliyor. Bunlara dikey bir tasarıma sahip yeni farların yanı sıra "Yıldız Haritası" gündüz farları da eşlik ediyor.

Stil değişiklikleri, dikey unsurlara sahip yeni arka lambalarla arka tarafta da devam ediyor. Alıcılar ayrıca yeni bir tampon ve daha temiz bir görünüm için önceki tutamaktan kaçınan revize edilmiş bir bagaj kapağı bulacaklar.

Değişiklikler içeride de devam ediyor; hafifçe revize edilmiş bir gösterge paneli ve yüzen panoramik kavisli bir ekran görüyoruz. İkincisi, 12,3 inçlik dijital gösterge paneli ve buna uygun 12,3 inçlik bilgi-eğlence sisteminden oluşuyor.

Bunlara revize edilmiş bir orta konsol, yeni şalter ve döner vites kolu eşlik ediyor. Kia ayrıca modelin artık genişletilmiş ortam aydınlatmasına, parmak izi kimlik doğrulama sistemine ve orta konsolda bir UV-C sterilizasyon kutusuna sahip olduğunu belirtti. Diğer öne çıkan özellikler arasında 11 inçlik bir baş üstü ekranı, Ergo Motion sürücü koltuğu ve havadan güncellemeleri ve "Hey Kia" uyandırma sözcüğünü destekleyen modernize edilmiş bir bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.

Teknolojiden bahsetmişken, minibüs İleri Çarpışma Önleme Asistanı, Arka Çarpışma Önleme Asistanı ve Otoyol Sürüş Asistanı 2 gibi çeşitli sürücü destek sistemleri sunuyor. Bunlara Uzun Far Asistanı, Güvenli Çıkış Asistanı, Şeritte Kalma Asistanı, Uzaktan Akıllı Park Asistanı ve Arka Çapraz Yol Algılama da eşlik ediyor.

Kaputun altında, 242 hp (180 kW / 245 PS) ve 270 lb-ft (367 Nm) tork üreten yeni bir turboşarjlı 1.6 litrelik hibrit güç aktarma organı var.   Kia, minibüsün 14.0 km/L'ye kadar yakıt ekonomisi değerine sahip olacağını söyledi.

Müşteriler ayrıca 2.2 litrelik bir dizel ve tanıdık bir 3.5 litrelik V6 alabilecekler. Kia bu motorlar hakkında fazla bir şey söylemedi, ancak ikincisi görünüşe göre 290 hp (216 kW / 294 PS) üretmeye devam edecek.


Carnival yarın Güney Kore'de ön siparişe açılacak ve fiyatı 34,7 milyon ₩ (26.601 $)'dan başlayacak.