Elektrikli Araçların Satışları Yükselmeye Devam Edecek

Elektrikli otomobillere olan talebin 2019'da tavan yapması bekleniyor.
09-01-2019 14:24 - 18173 Okundu

2018 yılına baktığımızda Avrupa'da elektrikli otomobillere olan talep %7 oranında düşüş gösterdi. Ancak dünya genelinde bakıldığında %10' luk bir artış yaşandı.

Kasım ayına bakıldığında ise 100 araçtan bir tanesinin elektrikli olduğu görülüyor. Ayrıca ön talep alınan araçların da büyük bir bölümünü elektrikli modeller oluşturuyor.

Auto Express'te çıkan habere göre, elektrikli otomobil siparişi veren bir kişi 10 hafta ile 6 aya kadar teslim süreleri ile karşılaşıyor.Ancak bu durumun araç sahiplerini rahatsız etmediği de belirtiliyor.

Kia'dan yapılan bir açıklamada ise Soul EV stoklarının neredeyse tükendiği belirtildi. Artık sadece teşhir ürünlerinin satışa sunulacağı ve yeni kasa için çalıştıkları açıklandı.

Hyundai'de ise işler biraz daha karışık. Kona Electric için yoğun bir talep alan marka, 10 aya yakın teslimat süresi veriyor.

Volkswagen e-Golf ve Renault ZOE gibi elektrikli modellerin üretimi ise 10-18 hafta arasında tamamlanıyor.Audi ise e-tron modeli için 12 haftalık bir teslimat süresi veriyor.