Ford, Yeni Bir Pick Up Üretebilir

Ranger'dan daha küçük bir kamyonet modeli ile tanışabiliriz.
13-12-2018 13:24 - 20581 Okundu

Ford, bir yandan suv ailesini genişletmeye çalışırken bir yandan da arazi araçlarına ağırlık vermeye devam ediyor. Focus platformunu kullanan yeni bir pick up modeli üzerinde çalışan Ford, geliştirme sürecinin neredeyse sonuna gelmiş. Yakın zaman içinde test araçlarının yollara çıkması bekleniyor.

Focuc modelinde kullanılan teknolojiyi de kullanacak olan model, 2021' den itibaren satışa sunulacak. Ranger modelinin altında konumlandırılacak olan modelin hangi pazarlarda satışa sunulacağı henüz belli değil.Bazı kaynaklara göre yeni modelinin adının Courier olabileceği yazıyor.Ancak bu konuda henüz net bir açıklama yapılmadı.

Yeni modelin Meksida üretileceği ve ilk olarak Brezilya'da satışa sunulacaği belirtiliyor.Daha çok Amerika kıtasına yönelik bir araç geliştirme düşüncesinde olan Ford, sürpriz yapıp Avrupa pazarında da satışlara başlayabilir.

Türkiye'de sadece Ranger modelini satışa sunan Ford, başlangıç fiyatını 152 bin TL olarak belirledi. 2.2 litrelik ünite ile Türkiye'de bulunan model, 4X4 versiyonu ile ise 165 bin TL' den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.