Nezha, Tesla ve VW'ye Rakip Yeni Elektrikli SW'sini Tanıttı

Hozon markasının en yeni modeli bu Nisan ayında Pekin Otomobil Fuarında görücüye çıkacak.

Çinli elektrikli araç girişimi Hozon, ürün gamını yakında mevcut Nezha S sedana katılacak yeni bir station wagon modeliyle genişletiyor. Bu station wagon, 2024 yılının ortalarında piyasaya sürüldüğünde en son donanım ve yazılım geliştirmelerini sunacak.

Duyuru, kamuflajlı bir prototipin tek bir teaser fotoğrafını paylaşan Nezha CEO'su Zhang Yong tarafından yapıldı. EP41 kod adlı model, 2022'de piyasaya sürülen Nezha S ile ortak stil özelliklerine ve paylaşılan gövde panellerine sahip gibi görünüyor. Daha spesifik olarak, B sütunlarına kadar ön uç aynı görünürken, EP41'in yeniden tasarlanmış kuyruğu VW Arteon Shooting Brake'i anımsatıyor.

Şirket herhangi bir teknik özellik vermedi, ancak EP41'in Tesla Model 3 ile rekabet eden ve 4.800 mm   uzunluğunda olan Nezha S ile benzer bir ayak izine sahip olacağını varsaymak mantıklı.

Yeni modelin ilginç bir yönü de, sw'nin şirketin "Shanhai" modüler mimarisinin 2.0 versiyonunu sunacak olması ve sedan kardeşinin temeline kıyasla çeşitli iyileştirmeler içermesi. EP41'in Nezha S'te bulunan ve 456 hp (340 kW) güce ulaşan EV ve EREV güç aktarma organlarına sahip olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.  

Nezha'nın CEO'su, yeni EV'nin Nisan 2024'te Çin'deki Pekin Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacağını ve ilk teslimatların 2024 ortalarında yapılmasının beklendiğini doğruladı. Fiyatlandırma detayları henüz açıklanmamış olsa da, Çin medyası station wagonun 300.000 Yen (42.350 $) seviyesinin altında bir başlangıç fiyatına sahip olabileceğini tahmin ediyor.