Yeni Omoda 5 Özellikleri Açıklandı

Çinli marka, yeni modelini Avrupa'da da satışa sunacak.
17-10-2023 09:27 - 18998 Okundu

Omoda 5 EV, Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric ve hatta Tesla Model Y gibi büyük elektrikli aile otomobillerine rakip olmak için doğudan batıya yolculuk yapmaya hazırlanıyor.

Nissan Qashqai'ye rakip olarak benzinli formda da gelecek olan Omoda 5'in elektrikli versiyonu önümüzdeki yıl Mart ayında satışa sunulacak ve henüz fiyatlandırma konusunda bir açıklama yapılmamış olsa da, yeni modelin satışa çıktığında 30.000 £'un biraz üzerinde bir fiyattan başlamasını ve muhtemelen rakiplerinin çoğunu geride bırakmasını bekliyoruz.

Lansmanda sadece bir güç aktarım seçeneği sunulacak; tüm Omoda 5 EV modelleri, 280 millik bir WLTP menzili sunan 61kWh'lik bir batarya paketine sahip olacak.

Omoda 5'in ön tekerleklerine güç veren 201 bg gücündeki elektrik motoru, elektrikli SUV'u 0-62 mph hızlanmasını 7,6 saniyede tamamlıyor.  

Daha küçük Peugeot E-2008 gibi hem benzinli hem de elektrikli formda mevcut olan bazı modellerin aksine, Omoda 5'in elektrikli versiyonu benzinli muadilinden oldukça farklı görünüyor. Izgara yerine 5 EV, şarj ünitesi için küçük bir açma kapağı bulunan pürüzsüz bir ön tampona sahip.