2024 Hyundai Creta Özellikleri Açıklandı

2024 Hyundai Creta, Hindistan' a özel bir model olarak geliştirildi.
23-01-2024 11:00 - 532 Okundu

Hyundai, kapsamlı görsel ve teknolojik güncellemelere işaret eden bir dizi resmi teaser ile Hindistan pazarında Creta'nın makyajlı versiyonunu tanıtmak üzere. Şirket ayrıca daha güçlü bir turboşarjlı benzinli motorun eklenmesiyle zenginleştirilen güç aktarma organları serisini de duyurdu.

İkinci nesil Creta 2019'dan beri piyasada ve tasarım dili Hyundai serisinin daha yeni üyelerine kıyasla biraz modası geçmiş hissettirmeye başladı. SUV, 2024 için daha köşeli bir duruş ve ciddi görünümlü bir yüz benimsiyor. Yeni tam genişlikteki LED'ler daha büyük ızgarayla birleşiyor, ayrık farların alt birimleri daha küçük ve kaput eskisinden daha uzun ve daha düz. Ayrıca, LED arka lambalar öndekileri yansıtıyor ve her iki tamponda da alüminyum tarzı kızak plakaları bulunuyor.

Tahmin edilebileceği gibi Creta, neredeyse tüm Hyundai modellerinde ortak olan dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranı için birleşik bir düzen benimsiyor. Ayrıca uzatılmış havalandırma deliklerini ve orta konsoldaki revize edilmiş klima kontrollerini de görebiliyoruz. 

2024 Hyundai Creta, elektrikli olmayan üç farklı motor seçeneği sunacak. Aynı 113 hp (85 kW / 115 PS) güç üreten 1.5 litrelik MPi benzinli ve 1.5 litrelik CRDi dizel motorlar, selefinden halefine geçiş yapacaklar.  Bununla birlikte, 158 hp (118 kW / 160 PS) üreten yeni ve daha güçlü bir turboşarjlı 1.5 litrelik Kappa T-GDi benzinli motor onlara katılacak.  

Hyundai, bu ayın sonunda Hindistan'da satışa sunulacak olan makyajlı Creta için siparişleri şimdiden kabul etmeye başladı. Söz konusu güncellemelerin gelecekte Çin, Brezilya ve Meksika'da satılan Creta modellerine yansıtılıp yansıtılmayacağı henüz belli değil. Endonezya'da üretilen ve 2022'de piyasaya çıkan Creta ise büyük olasılıkla Tucson'dan esinlenen görünümünü koruyacak.