2024 Hyundai Kona Electric N Serisi Özellikleri Açıklandı

Koreli markanın N Line donanım pakeini alan ilk elektrikli otomobili daha büyük gövde kiti, 19 inç jantlar ve spor koltuklar ile geliyor.
18-01-2024 12:00 - 515 Okundu

Elektrikli araçlar eskiden kendilerine özgü tasarım ve donanımlara sahip tuhaf aykırı modellerdi, ancak bugünlerde müşteriler elektrikli araçlarının tıpkı içten yanmalı muadilleri gibi görünmesini  istiyor.

Hyundai'nin sportif görünümlü N Line donanımını elektrikli Kona'ya genişletmesinin nedeni de bu gibi duruyor. Markanın elektrikli araçlarından biri ilk kez performans tasarımı seçeneğine sahip oluyor ve bu sadece bir stil çalışması olarak gerçekleştirilmiş.  

Yeni modelde, agresif ön ve arka tamponlar, parlak siyah ayna kapakları, özel 19 inç jantlar bulunuyor. N uygulaması içeride özel bir N Line direksiyon simidi, metal pedallar, siyah tavan döşemesi ve spor koltuklar şeklinde devam ediyor.

N Line S paketini ercih edenler ayrıca koltuklara havalandırma ve elektrikli ayar, arka havalandırmalı çift bölgeli klima, Bose hifi, tam genişlikte DRL ışık çubuğu ve S olmayan Kona N Line'da eksik olan bir dizi güvenlik özelliğe sahip oluyor.

İki model arasında değişmeyen tek şey kaputun altında ne olduğu. Her ikisinde de aynı 65 kWh batarya bulunuyor.  Kona Electric''te 7,8 saniyede  100 km/s hıza çıkaran tek 215 hp (218 PS / 160 kW) elektrik motoru bulunuyor. Daha küçük Kona'lar ise 154 hp (156 PS / 115 kW) elektrik motoru ve daha küçük 48.4 kWh batarya ile de sipariş edilebilir.