2026 Hyundai Nexo Özellikleri Neler Olacak

Hyundai, yeni teknolojilerini tanıtmaya devam ediyor.
21-01-2024 10:00 - 423 Okundu

CES, yapay zeka destekli cihazlardan şeffaf mikroLED ekranlara kadar tüketici elektroniğindeki en yeni ve en iyi ürünlerle tanınıyor olabilir. Ancak Las Vegas etkinliği otomotiv sektöründeki pek çok teknolojik duyurunun da yapıldığ bir fuar haline geldi. 

Güney Koreli üretici, Atıktan Hidrojene (W2H) ve Plastikten Hidrojene (P2H) adı verilen ve esasen çöplerimizi (hem organik hem de üretilmiş) çevresel olarak sürdürülebilir yakıta dönüştüren iki yeni hidrojen üretim sürecini duyurdu.

Otomobil üreticisi, hidrojen hamlesinin bir parçası olarak, yeni nesil Nexo yakıt hücreli (FCEV) SUV'un 2025 yılında geleceğini de doğruladı.  Hyundai'nin malzeme bilimi firması W.L. Gore & Associates ile ortaklığı ve gelişmiş polimer elektrolit membranlar (PEM'ler) ile ilgili umut verici gelişmeler, tamamen yeni Nexo'nun tekrar rayına oturduğu anlamına geliyor. 

Yakıt hücresi özellikleri henüz bilinmemekle birlikte, mevcut kurulumu önemli ölçüde iyileştirecekleri belirtiliyor. Referans olarak, mevcut araç, tank başına 52,2 litre hidrojen içeren üç özdeş tank, 161 beygir gücü (120 kW) ve 395 Nm güç çıkışı ve 611 km menzil ile çalışıyor. Raporlar yeni otomobilin menzilini  800 km çıkaracağını gösteriyor.

Nexo esasen hidrojen SUV pazarını tek başına elinde tutuyor; elbette BMW'nin geliştirilmekte olan bir iX5'i ve Toyota'nın Mirai sedanı var, ancak bu küçük bir segment ve pek çok uzman hidrojeni yakıt ikmal istasyonlarının azlığı nedeniyle binek araçlar için hala riskli bir yol olarak görüyor.