2024 Lancia Ypsilon EV 250 Mil Menzili ile Tanıtıldı

Lancia, daha geniş bir pazar için EV ve hafif hibrit versiyonlarını tanıtmadan önce sadece 1.906 adet Ypsilon Limited Edition Cassina üretecek.

İhmal edilmiş Lancia markasının çok beklenen "rönesansı", otomobil üreticisinin ilk EV'si ile nihayet başladı. Çok sayıda  tanıtımın ardından, tamamen yeni 2024 Lancia Ypsilon, 14 Şubat'ta Milano'da gerçekleşecek olan halka açık ilk gösterimi öncesinde resmi olarak önizlendi.

Alt kompakt model ya da Avrupa'da süpermini olarak adlandırılan model, EV'ye özel Limited Edition Cassina donanımıyla tanıtıldı. Lancia, markanın kuruluş yılı şerefine 1.906 adet "numaralı ve sertifikalı ünite" üretmeyi planlıyor.

Lancia Ypsilon'u ilk kez tüm ihtişamıyla gösteriyor.
Ypsilon "calice" ızgarasının ışıklandırılmış versiyonunu ve ikonik Lancia Stratos'tan esinlenen yuvarlak arka lambaları içeriyor.

Bu özellikler Pu+Ra HPE konsepti ile Gamma crossover ve Delta hatchback de dahil olmak üzere gelecekteki tüm modellerde ortak olacak

Dış tasarımda öne çıkan diğer özellikler arasında ön tampona normalden daha alçak monte edilmiş poligonal farlar ve dış kısımdaki parlak siyah vurgular yer alıyor. Yine de tanıdık oranlar, ortak ayna kapakları ve seranın bazı bölümleri yeni Ypsilon'un Peugeot 208 ve Opel Corsa'nın gururla İtalyan kardeşi olduğu gerçeğini gizleyemiyor.

 Lancia'nın kabinin bir İtalyan oturma odasını andırması için yüksek kaliteli malzemelere ve benzersiz tasarım özelliklerine çok önem verildi. Bu his, malzeme ve renk seçimine katkıda bulunan İtalyan üst düzey mobilya markası Cassina ile yapılan işbirliği sayesinde vurgulanmıştır. Öne çıkan özellikler arasında nostaljik "cannelloni" motifli kadife döşemeli koltuklar ve bir sehpa gibi görünen dairesel orta konsol yer alıyor.

Yeni Ypsilon aynı zamanda Lancia'nın SALA (Sound Air Light Augmentation) bilgi-eğlence sistemini tanıtan ilk model olma özelliğini taşıyor. Dijital kokpit çift ekranlı bir düzene sahipken, gösterge panelinin üstündeki ışıklı küre muhtemelen yapay zeka ile geliştirilmiş bir sanal asistan görevi görüyor.

Lancia yeni Ypsilon'un teknik özelliklerini açıklamamış, bunun yerine dış ve iç tasarımına odaklanmıştır. Verilen tek resmi rakam, tek bir şarjla 403 km (250 mil) olan WLTP menzili. Bu menzil muhtemelen aynı boyut ve platformdaki çeşitli Stellantis EV'ler arasında paylaşılan 54 kWh'lik bir batarya paketinin kullanılmasıyla elde ediliyor.

İtalyan hatchback, platformunu Peugeot e-208 ve Opel Corsa ve hatta Jeep Avenger dahil olmak üzere çok sayıda diğer Stellantis aracıyla paylaşıyor. Elektrikli hatchback'i, Grubun parça kutusundaki hafif hibrit turboşarjlı 1.2 litrelik üç silindirli motoru kullanması  beklenen hibrit bir versiyon takip edecek.

Lancia Ypsilon Limited Edition Cassina, 14 Şubat'taki ilk gösteriminin ardından İtalya'daki showroomları dolaşmaya başlayacak ve hemen siparişe açılacak. Şirket, İtalyan hayranlarını resmi web sitesi üzerinden bir ilgi beyanı formu doldurarak "1 of 1906" kampanyasına katılmaya davet ediyor . Son olarak, 13 yaşındaki Lancia Ypsilon sadece İtalya'da satışa sunulurken, markanın bayi ağının genişletilmesinin ardından yeni nesil daha fazla Avrupa pazarında satılacak.