2024 Porsche Panamera Özellikleri Açıklandı

Porsche, Panamera'nın yeni üçüncü nesli üzerindeki perdeyi indirdi.
27-11-2023 09:16 - 18289 Okundu

Yeni Panamera, eski modelin tanıdık siluetini korurken, özellikle kendine özgü 'ördek suratlı' ön uç tasarımında önemli görsel değişiklikler sergiliyor. Aynı zamanda, teknolojik profilini geliştirerek özellikler ve performans açısından EV'ye özel Taycan'a yaklaştırıyor.

2024 Panamera'daki en önemli değişiklikler ön kısımda kendini gösteriyor. Daha büyük merkezi girişler artık bir ızgarayı andırıyor ve standart LED Matrix farlar şişkin çamurlukları tamamlayan yeni bir şekle sahip.  

 Arka kısımda, Panamera eğimli tavan çizgisini ve geri çekilebilir spoyler için iki kademeli açılma mekanizmasını koruyor. Bununla birlikte, tam genişlikteki LED arka lambalar artık çok daha ince ve şekillendirilmiş arka tamponla birlikte Panamera'ya aile dostu bir 911 ST görünümü veriyor.

Porsche, Turbo E-Hybrid'i daha az güçlü benzerlerinden daha da ayırmak için ona ayırt edici tampon girişleri, gövde renginde bir difüzör ve koyu bronz egzoz boruları eklemiştir. Ön panjurlar, pencere çerçeveleri ve bagaj kapağındaki Turbo yazısı, sunum aracında sergilenen Madeira Gold Metallic ile kontrast oluşturan yeni Turbonite renginde tamamlanmıştır.

Boyutlar açısından yeni Panamera 198,9 inç (5.052 mm) uzunluğunda, 76,3 inç (1.938 mm) genişliğinde ve 56 inç (1.422 mm) yüksekliğindedir. Bu rakamlar bir önceki nesle göre büyük ölçüde değişmemiştir.

2024 Panamera Turbo E-Hybrid, tek bir elektrik motoruyla eşleştirilmiş çift turbolu 4.0 litrelik V8 motorla donatılmıştır.

Elektrikli olmayan seçeneklerde ise giriş seviyesi Panamera ve Panamera 4 artık turbo şarjlı 2.9 litrelik V6 motorun geliştirilmiş bir versiyonuna sahip.