2025 Taycan Turbo S Şimdiye Kadarki En Güçlü, En Hızlı Porsche

Porsche, 2025 için güncellenen Taycan'ı hemen hemen her yönüyle geliştirdi
07-02-2024 08:00 - 231 Okundu

Porsche Taycan 2019'dan beri üretimde, bu da büyük bir yenileme olmadan oldukça uzun bir süredir piyasada olduğu anlamına geliyor. Neyse ki, büyük yenileme nihayet geldi ve daha fazla güç, daha fazla teknoloji, daha iyi elektrik donanımı ve daha iyi performans sunuyor.

Porsche, daha önce sadece GTS donanımında sunulan Sport Turismo versiyonunu durdurduğu için Taycan, 2025 model yılı için Kuzey Amerika'da sadece sedan ve Cross Turismo versiyonlarında satışa sunulacak.

Bir Porsche aracından beklendiği gibi, her zaman performansa odaklanılacaktı ve ekip bunu başardı. Taycan serisindeki her bir model, yerini aldığı modelden daha hızlı ivmeleniyor. Temel, arkadan itişli model, sadece 4,5 saniyede 96 km/s hıza ulaşarak veya eski versiyonun başarabildiğinden 0,6 saniye daha hızlı olarak hat dışı performansta en büyük artışı elde ediyor.

Doğal olarak, temel model araç serideki en hızlı araç değil. Hem de hiç değil. Bu onur, 0-100 süresini 0,3 saniye artırarak 2,3 saniyeye çıkaran Taycan Turbo S'e ait. Bu onu sadece en hızlı Taycan yapmakla kalmıyor, Porsche bunun şimdiye kadar ürettikleri en hızlı üretim modeli olduğunu söylüyor.

Bu durumda Taycan Turbo S'in Porsche'nin bugüne kadarki en güçlü üretim aracı olması da şaşırtıcı değil. 2025 model yılında toplam sistem çıktısında bir artış görülecek ve kalkış kontrolü kullanıldığında etkileyici bir 939 beygir gücüne ulaşacak.

Porsche, her Taycan modelinde motorları iyileştirmek için çok çalıştığını ve arka aks güç ünitesinin mevcut versiyondan 107 beygire kadar daha fazla güç üreteceğini söylüyor. Ayrıca, Sport Chrono paketi ile donatılmış araçlar, sürücülere bir seferde maksimum 10 saniye boyunca 94 beygire kadar geçici bir destek sunan bir 'push to pass' düğmesine sahiptir.

Ancak Porsche sadece düz hat hızına odaklanmamış. Yenilenen her bir Taycan adaptif havalı süspansiyon ile donatılacak ve Porsche Active Ride süspansiyon AWD modeller için opsiyonel olarak sipariş edilebilecek.