Elektrikli Ford Puma Gen-E Özellikleri Neler?

Elektrikli Ford Puma'nın 'Gen-E' adını alacağı ve muhtemelen E-Tourneo Courier ile aynı teknolojileri paylaşacağı doğrulandı.
12-02-2024 11:00 - 219 Okundu

Ford Puma geçen yıl markanın en çok satan otomobillerinden biri oldu. Şimdi de tamamen elektrikli bir model onaylandı ve önümüzdeki birkaç ay içinde Ford Puma Gen-E olarak tanıtılacak.

Opel Mokka Electric, Jeep Avenger ve Volvo EX30'un gelecekteki rakibi olacak elektrikli Ford Puma Gen-E, yeni bir elektrikli otomobil platformu üzerine inşa edilmek yerine benzinli versiyonla aynı alt yapıyı kullanacak.

Yeni modelin,  elektrikli motorunu ve batarya paketini yeni Ford E-Transit Courier ile paylaşmasını bekliyoruz; bu model, 134hp'lik öne monte edilmiş bir elektrikli motora sahip, ancak bataryanın tam boyutu henüz onaylanmadı. Ayrıca, Ford maksimum DC hızlı şarj hızının 100kW olduğunu doğruladı.

Ford Puma Gen-E, iç mekanda da normal Puma ile aynı dijital gösterge paneli ve 12 inç SYNC 4 bilgi-eğlence sistemine sahip olacak; elbette elektrikli model benzinli varyantın büyük merkezi vites seçicisine sahip olmayacak.

Elektrikli Ford Puma Gen-E için kesin bir çıkış tarihi teyit edilmedi, ancak Ford bize "bu yılın sonlarında" geleceğini söyledi. Amerikan markası yeni otomobilin fiyatlandırması konusunda ağzını sıkı tutuyor, ancak yaklaşık 32.000 Euro'luk bir başlangıç fiyatı, bu modeli Opel Mokka Electric'ten biraz daha ucuz hale getirecektir.