Kia Daha Küçük, Uygun Fiyatlı EV3 ve EV4 ile Ana Akım Elektrikli Araç Alıcılarını Hedefliyor

İki modelin fiyatı 40.000 doların altında olabilir ve 2025 (EV3) ve 2026 (EV4) yıllarında piyasaya çıkmaları bekleniyor
11-03-2024 06:00 - 181 Okundu

Yedi koltuklu amiral gemisi Kia EV9'u piyasaya sürdükten sonra Güney Koreli üretici, yaklaşan EV3 ve EV4 modelleriyle dikkatini daha uygun fiyatlı EV'lere çeviriyor.

Kia bu iki yeni modelin ön gösterimini geçen yılın sonlarında bir çift konsept ile yapmıştı. Şirketin fiyatlandırma hedefinin ne olduğunu söylememiş olsa da, AutoPacific başkanı Ed Kim, Kia'nın bunları 35.000 $ civarında fiyatlandırmasının akıllıca olacağını düşünüyor. Bu, Kia'yı EV pazarının yeni bir segmentine açacak ve rakiplerinin çoğuna karşı bir avantaj sağlayabilir. EV3'ün bu yılın sonlarında veya 2025'in başlarında, EV4'ün ise muhtemelen 2026'da piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Kim, EV'lere olan talepte son zamanlarda görülen yumuşamanın, pazarın "lüks fiyat noktalarındaki EV'lerle" aşırı doygunluğa ulaşması ve orta sınıf için onları karşılanamaz hale getirmesinden kaynaklandığına inanıyor.

Auto News'e konuşan Kim, "Otomobil üreticileri RAV4 boyutunda bir EV ile 34.000 $ fiyat noktasına yaklaşabilirlerse, bu tüketiciye hitap etmek için uzun bir yol kat edeceklerdir" dedi. "Kia'nın lüks olmayan bir marka olarak büyümesini sürdürmesi için pazarın bu ana akım kısmına hitap etmesi gerekiyor ve neyse ki EV3 ve EV4 ile bunu yapıyorlar."

EV3, EV9'un minyatür bir versiyonu olarak kabul edilirken, EV4 alçak bir sedan. EV3'ün fiyatı 35.000 dolar civarında olursa Chevrolet Equinox EV'ye doğrudan rakip olurken, EV4 için benzer bir başlangıç fiyatı Tesla Model 3'ün altını oymasını sağlayacaktır.

Kia için her iki yeni modelin de 7.500 dolarlık federal EV vergi kredisinin tamamına uygun olmasını sağlamak önemli olacak. Firma, Georgia'daki fabrikasını EV9'un ABD'ye özgü versiyonlarını üretecek ve böylece vergi kredisi uygunluk şartlarını karşılayacak şekilde geliştiriyor. Kia, EV3 ve EV4'ü nerede inşa edeceğini söylemedi, ancak bazı analistler bunları Nuevo Leon'daki Meksika fabrikasında inşa etmenin iyi bir fikir olacağına inanıyor.