Kia Stinger ve K900, Turbo Yağ Borusu Eriyerek Yangın Korkusuna Yol Açabileceği İçin Geri Çağrıldı

Kia Stinger ve K900'de turboşarja yağ besleyen bir boru egzoz manifoldunun başına dayanamıyor
08-03-2024 07:00 - 111 Okundu

Kia, turboşarja yağ besleyen bir borunun ısı hasarına uğrayarak yanıcı sıvının sıcak bir yüzeye sızmasına ve yanmasına neden olabileceği endişesiyle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 36.248 Stinger ve K900'ü geri çağırıyor.

Sorun, 3.3 litrelik turboşarjlı V6 ile donatılmış 2019-2020 Kia K900'leri ve 2018-2022 Stinger'ları (ve tek bir 2023 Stinger'ı) etkiliyor ve ilk olarak Haziran ayında tespit edildi. Otomobil üreticisi, ana pazarı olan Kore'den bir sürücünün aracının motor bölümünden duman geldiğini gördüğüne dair bir rapor aldı.

Aralık 2023'te Kia Kuzey Amerika, 2018 model bir Stinger'ın motor bölümünden araç sürülürken yangın çıktığına dair bir rapor aldı. Neyse ki sürücü zarar görmedi ve otomobil üreticisi bu sorundan kaynaklanan herhangi bir çarpışma veya yaralanmadan haberdar değil. Bununla birlikte, bu sorundan kaynaklanmış olabilecek 25 olaydan haberdardır.

 

Kia, yangınla ilgili analizinde turboşarjın sol tarafındaki yağ besleme borusunun egzoz manifolduna yakınlığı ve buradan gelen radyan ısı nedeniyle zamanla bozulabileceğini tespit etmiştir. Bu da erimeye, çatlamaya ve nihayetinde yağ sızıntısına yol açabilir.

Etkilenen Stinger ve K900 sahiplerinin motor bölmesinden gelen beyaz duman, yanık kokusu veya yağ sızıntısına karşı dikkatli olmaları tavsiye edilir. Yağ basıncı uyarı ışığına ek olarak, aracın bu sorunu yaşadığını gösteren işaretler de olabilir.

Kia, 26 Nisan'da K900 ve Stinger sahiplerini bir geri çağırma kampanyası hakkında bilgilendirmeye başlamayı planladığından, araç sahipleri posta kutularına da göz kulak olmak isteyebilir. Bu sorunu gidermek için bir Kia teknisyeni sol taraftaki turboşarj yağ besleme borusunu ve hortum tertibatını farklı, ısıya daha dayanıklı bir malzemeden yapılmış olanla değiştirecektir.