2025 Porsche 718 Boxster EV Üretime Yaklaşırken Daha Fazla Ayrıntı Gösteriyor

Gelecek yılın elektrikli spor otomobili, qurad LED ön DRL'lerini ve bir dizi ince, saran arka lambalarını sergiliyor
02-03-2024 08:00 - 172 Okundu

Casus fotoğrafçılardan oluşan ekibimiz geçtiğimiz günlerde Porsche'nin 718 serisinin Boxster formundaki halefi olacak elektrikli aracının sekiz yeni prototipini İsveç'in Laponya bölgesinde Kuzey Kutup Dairesi'ni geçerken yakaladı.

Bu son görüntülerde, yeni nesil 718 Boxster kamuflajından daha fazla kurtulmuş ve yeni detaylarını ortaya çıkarmıştır. Birkaç gizleme parçası ve sahte egzoz boruları geride kalırken, Taycan ve Macan'ın tasarımını yansıtan üretim farları da ortaya çıkıyor. Ek olarak, arka kısımda arka uç boyunca uzanan ince yatay LED üniteleri sergileniyor.

 
Daha önce, bu yılın sonuna doğru tanıtılması ve 2025'in ilk aylarında bayilerde yerini alması beklenen tamamen yeni, tamamen elektrikli Porsche Boxster'ın içine ilk kez bakmıştık. Ancak bu haber bize sürücünün elektrikli üstü açık araca tırmandığında nelerle karşılaşacağı konusunda iyi bir fikir vermiş olsa da, otomobilin yüzünü nihayet şimdi görebiliyoruz.

Boxster'ı ilk kez üretim ışıklarıyla gösteren yeni bir dizi casus çekim sayesinde, bitmiş spor otomobilin nasıl görünebileceğini anlamaya biraz daha yaklaştık. Görüntüler Boxster'ı Porsche'nin en yeni dörtlü LED DRL'leriyle gösteriyor, bu da şirketin yeni matris LED lamba üniteleriyle donatıldığı anlamına gelebilir.

Geçen yılın sonlarında ortaya çıkan bu teknoloji, 600 metreye (1,970 ft) kadar bir ışık huzmesi yansıtabiliyor ve bu da ön camınıza bir geyiğin girmesini istemediğiniz gece geç saatlerdeki kırsal yol patlamalarında kullanışlı olacağı kesin.

 
Bu prototip ayrıca, her bir arka çeyrek panelin etrafını saran dar LED şeritler şeklindeki üretim kuyruk lambalarıyla donatılmış gibi görünüyor. Ancak Porsche'nin GT3 R Rennsport'u tam genişlikte saran bir LED ışık çubuğuyla tanıttığı ve 718 Cayman GT4 E-Performance elektrikli yarışçısına zaten bir tane taktığı göz önüne alındığında, Boxster'ın çok benzer bir şeye sahip olacağından ancak bu prototipte orta kısmı gizlediğinden şüpheleniyoruz.

Diğer gizleme unsurları arasında tampon ve gövde yanlarında kaportanın son detaylarını görmemizi engelleyen bazı küçük kaplamalar yer alıyor. Örneğin, Porsche'nin Boxster'ın geleneksel yan havalandırma deliklerinden vazgeçip vazgeçmediğini göremiyoruz, çünkü EV güç aktarım sistemi için bunlara ihtiyaç duymayacak.

 
Tamamen elektrikli yeni 718 serisinin kabininde, mevcut gazla çalışan modellere göre bir dizi yükseltme bulunuyor. Bugünlerde her yeni Porsche'de olduğu gibi, kabin her zamankinden çok daha dijital. Bu prototipler üzerinde çalışmalar devam ediyor olsa da, Taycan ve Macan EV'lere benzer şekilde, 718 Boxster ve Cayman coupe kardeşlerinin hem gösterge paneli hem de orta konsol bilgi-eğlence sistemi için sofistike bir çift ekran kurulumuna sahip olacağı açıktır.

Gösterge paneli, dokunmaya duyarlı ekranları klasik düğmeler ve anahtarlarla kusursuz bir şekilde harmanlıyor. Merkezi ekranın altında uçak tarzı geçişler, klima havalandırmaları ve çift USB bağlantı noktası bulunur. Klima ve koltuk ısıtma/havalandırma kontrolleri açılı orta tünele taşınmış ve dokunmaya duyarlı düğmeler ile fiziksel düğmelerin bir karışımını sunuyor. Özellikle, yardımcı kumandaların yakınında küçük bir sürücü seçici yer alıyor ve nihai üretim modelinde yerini bir saklama bölmesine bırakması muhtemel.

 
Yeni nesil Boxster ve Cayman EV'ler, Porsche'nin son teknoloji ürünü SSP Sport elektrikli otomobil mimarisini kullanacak. Hafif yapıya öncelik vermek üzere tasarlanan bu platform, hem arkadan hem de dört tekerlekten çekiş kurulumlarının esnekliğini sunacak.

Porsche'nin yeni 718 Boxster EV'yi ve onun hardtop 718 Cayman EV kardeşini çeşitli batarya boyutları ve güç çıkışları ile sunması bekleniyor. Temel araçlar arka tekerlekleri tahrik eden arkada tek bir motora sahip olacak, ancak daha pahalı, daha güçlü çift motorlu varyantlar Boxster ve Cayman'a ilk kez dört tekerlekten çekiş sağlayacak ve en az 400 bg güç üretecek.

Bir sonraki tam elektrikli 718 serisinin üretimi, Porsche'nin ana Zuffenhausen fabrikasında Cayman ve Boxster'ın mevcut içten yanmalı varyantlarının yanında gerçekleşecek.