Elektrikli Toyota Land Cruiser SE 600 Kilometre Menzil ile 2026'da Gelebilir

Toyota, Land Cruiser serisini prizmatik pil hücrelerine sahip büyük, lüks bir SUV dahil olmak üzere iki modelle elektrikli hale getirmeyi planlıyor

Toyota, yakında satışa sunulacak iki yeni elektrikli model sayesinde Land Cruiser serisini genişletmeyi ve bu ünlü modeli kendi başına bir marka olarak ele almayı planlıyor. Daha önce bir çift konsept araçla ipuçları verilen Japon şirket, genç müşteriler için küçük bir model ve lüksü sevenler için daha büyük bir model planlıyor.

2023'te Land Cruiser SE ile ön gösterimi yapılacak olan EV'nin, Kuzey Amerika'ya gelecek olan J250 serisi Land Cruiser'dan  daha büyük ve daha fazla konfor odaklı olması bekleniyor. Ayrıca Toyota'nın prizmatik hücreleri gibi, üretimi daha ucuz ve mevcut batarya teknolojisinden daha yoğun enerji vaat eden gelişmiş teknolojiler kullanacak.

Autocar'ın haberine göre, modelin teknoloji ve lüksü bir araya getirmesi, onu Land Cruiser markasının 2026'daki 75. yıldönümünde tanıtmak için ideal bir ürün haline getirebilir. 2 yıl sonra, şarj başına menzili 1.000 km kadar çıkarabilecek daha yüksek performanslı bir batarya tanıtılabilir.

J250 Land Cruiser Prado kadar arazi odaklı olmayacak olsa da Toyota, Land Cruiser SE'nin bir patikadayken "son derece sorumlu bir yol tutuşu" sunmasını sağlayacak. Elektrikli motorlardan gelen yüksek miktardaki tork, aracın karşısına çıkan tüm tepeleri tırmanabilmesini veya hendekleri geçebilmesini sağlayacak.

Bu arada, 2021 yılında Compact Cruiser EV konsepti ile ön gösterimi yapılmış olmasına rağmen, daha küçük model için herhangi bir zaman çizelgesi önerilmedi. Boyut olarak bZ4X'e benzer olması bekleniyor, ancak daha çok stil ve faydaya odaklanacak. Bunun anlamı, kompakt oranları sağlam görünümle birleştirecek iki EV olan yaklaşan küçük Land Rover Defender ve Mercedes'in küçük G-Serisi gibi araçlarla rekabet edebilecek.

bZ4X gibi bu aracın da E-TNGA mimarisini temel alması bekleniyor. Şu anda bu platform 214 beygire  kadar güç üretebiliyor ve aracı şarj başına  417 km kadar çıkarabilen 71,4 kWh'lik bir batarya paketine sahip. Küçük Land Cruiser'ın kutu gibi boyutlarının menzilini etkileyip etkilemeyeceğini zaman gösterecek.

Japonya'dan gelen önceki raporlar, SUV'un bataryalı elektrikli versiyonunun yanı sıra hibrit versiyonunun da geliştirilmekte olduğunu gösteriyordu. Her halükarda, modelin birincil hedefi, otomobil üreticisinin marka şefine göre, genişleyen Land Cruiser serisini daha uygun fiyatlı ve "dünya çapında daha fazla insanın ulaşabileceği" hale getirmek.