Hyundai ve Iveco Yeni Elektrikli Ticari Araç İçin Bir Araya Geldi

Yeni ticari model, Hyundai tarafından üretilecek ve şirketin eLCV platformu üzerinde yükselecek.
02-02-2024 11:00 - 230 Okundu

Hyundai ve Iveco, Avrupa'da satışa çıkacak yeni bir elektrikli ticari araç üzerinde işbirliği yapıyor.

Firmalar çok fazla ayrıntıya girmedi ancak modelin Hyundai'nin   eLCV platformunu temel alacağını ve Eylül ayında Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenecek IAA Transportation fuarında görücüye çıkacağını doğruladı.

Iveco markalı araç, Hyundai'nin "GVW 2.5 ton ile 3.5 ton arasında değişen ticari araçlar" için özel olarak üretilen platformunu kullanan ilk ihracat modeli olacak. 

Bu Hyundai ve Iveco arasındaki ilk ortaklık değil, daha önce de eDaily FCEV ve E-Way FCEV gibi hidrojenle çalışan ticari araçlar üzerinde birlikte çalışmışlardı. Firmalar, bu "yeni anlaşmanın sadece ortaklıklarının daha geniş bir çevre dostu ürün yelpazesini kapsayacak şekilde genişletilmesi anlamına gelmediğini, aynı zamanda her iki şirketin de karbon-nötr mobilite ve taşımacılığa geçişi hızlandırma konusundaki ortak kararlılığının altını çizdiğini" ekledi.

Hyundai'den Ken Ramírez, "Global eLCV platformumuzun Iveco Group'un Avrupa pazarındaki uzmanlığıyla birleştiğinde, LCV pazarında dönüştürücü bir güç olacağına ve Avrupa'da karbon-nötr bir geleceğin hızlanmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz" diyerek bu düşünceyi yineledi.