2024 Dodge Charger Daytona EV 670 BG'ye Kadar Güç Üretebiliyor

En yüksek spesifikasyona sahip Scat Pack EV 60 km/s hıza 3,3 saniyede ulaşırken, 2025'te gelecek olan daha hafif 550 beygirlik Sixpack H.O. muhtemelen daha yavaş olacaktır

Bekleyiş nihayet sona erdi ve Dodge'un Charger Daytona SRT konseptini tanıtmasından bu yana geçen birkaç yılı kastetmiyoruz. 2024 Dodge Charger Daytona üretim otomobili, mevcut modelin 19 yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana ilk tamamen yeni, temiz sayfalı Charger ve oğlum yeni hissediyor.

Yeni bir platform, Charger'ın yirmi yıllık tarihinde ilk kez EV gücü, V8 seçeneklerinin tamamen yokluğu, standart dört tekerlekten çekiş ve iki kapılı coupe gövdenin geri dönüşü, kaşları kaldırmayı garanti eden önemli konuşma noktalarıdır. Ancak bazı devamlılıklar da var.

Dört kapılı sedan gövde ve 420 bg ve 550 bg güç üreten iki içten yanmalı motor gelecek yıl seriye katılacak ve polis paketleri de olacak, yani Dodge çoğu temeli ele aldı veya alacak. Ve bunlar sadece başlangıç için. Önümüzdeki yıllarda bazı çılgın yüksek performanslı şeyler (umarım ICE ve EV çeşitliliği) de dahil olmak üzere bir ton daha konfigürasyon bekleyin.

2024 Charger hem eski Charger'ın hem de Challenger'ın yerini alıyor, yani iki araç bir arada. Şimdiye kadar sadece bu yaz Windsor, Ontario fabrikasında üretime girecek olan iki kapılı Charger Daytona coupe'nin sızdırılmış ve teaser görüntülerini gördük, ancak bugün Dodge, 2025'in başlarında aynı hattan çıkmaya başlayacak olan dört kapılı sedan Charger'ın görüntülerini yayınladı.

Hem iki hem de dört kapılı gövde stilleri, eski Charger'ınkinden sadece 0,8 inç (20 mm) daha uzun olan aynı 121 inçlik (3.074 mm) dingil mesafesine dayanıyor, ancak toplam uzunluk 8 inçten (203 mm) fazla artarak 206,6 inç (5.248 mm) oldu. 2024 model otomobil ayrıca eski Charger ve Challenger'dan yaklaşık 5 inç (127 mm) daha geniş. Avrupa'nın standart dingil mesafeli Mercedes S-Serisi'nden daha uzun ve daha geniş olan devasa bir otomobil. EV kılığında 2,648 kg gibi ürkütücü bir ağırlığa sahip olmasına şaşmamak gerek (ICE ağırlıkları hala TBC).

Ve bu, kaputunda iki büyük delik olmasına rağmen. Burada Charger Daytona'dan bahsediyoruz; elektrikli versiyon, arka tampona kabartmalı 'Daytona' kelimesinin yanı sıra 1969 Charger Daytona'nın yükselen arka kanadından esinlenen geçişli kaput spoyleri olan R-Wing'e sahip olan tek versiyon. ICE arabaları sadece Dodge Charger olarak adlandırılır ve daha sade kubbeli bir kaput ve ana ızgaranın altında küçük bir ek yatay girişe sahiptir (aşağıdaki resimlere bakın), ancak bazı açılardan fark o kadar belirgin değildir.