50.000 Kişi Şimdiden Renault 5 E-Tech Bekleme Listesinde

Yeni nesil elektrikli araç, Clio ve Captur tarafından kullanılan mimarinin değiştirilmiş bir versiyonuyla destekleniyor

Renault, tamamen elektrikli 5 E-Tech için 50.000 kişilik bir bekleme listesi olduğunu ve Eylül veya Ekim aylarında müşteri teslimatlarına başlamayı planladığını açıkladı.

Zorlayıcı yeni elektrikli araç, rakiplerinin çoğunu geride bırakarak yaklaşık 25.000 €'dan (~27.000 $) piyasaya çıkacak. Tasarım ilhamını orijinal Renault 5'ten alan araç, on yıl önce piyasaya sürülen Zoe'den bu yana firmanın ilk sıfırdan üretilen küçük EV'si. Çoğu kişi henüz kullanmayı bırakın, bizzat görmemiş olsa da, görünüşe göre popüler olduğunu kanıtlıyor.

Renault marka CEO'su Fabrice Cambolive Auto News'e yaptığı açıklamada "50.000 kişilik bir bekleme listemiz var" dedi. "Mayıs ayında siparişleri açacağız ve Eylül ya da Ekim ayında otomobilleri teslim etmeye başlayacağız. Sorun müşterilerimizin olup olmadığını görmek değil - sorun sorunsuz bir artış sağlamak ve Ekim ayına kadar ilk müşterilere teslim edebilmek."

Cambolive, otomobil üreticisinin 5 E-Tech ile çok sayıda fetih müşterisi beklediğini belirtti. Firmanın mevcut Zoe sahiplerini de yeni modele dönüştürmek istediğini sözlerine ekledi. Renault 5'i, geçen yıl Avrupa'da en çok satan ikinci küçük otomobil olan Clio'nun elektrikli alternatifi olarak görüyor.

Aracın temelini, Clio ve Captur tarafından kullanılan CMF-B mimarisinden türetilen firmanın AmpR Small platformu oluşturuyor. Araç 94 bg, 121 bg ve 148 bg'lik tek bir elektrik motoruyla sunulacak ve müşteriler 40 kWh'lik bir batarya ya da EV'ye 249 mil yapabilecek. Bu paketler sırasıyla 80 kW ve 100 kW'a kadar DC hızlı şarj desteği sağlamaktadır. 5 ayrıca araçtan şebekeye (V2G) teknolojisini de içeriyor.