Yeni Toyota MR2 2026'da Corolla GR Gücüyle Piyasaya Çıkabilir

MR2'nin yeni iterasyonu, GR'nin 1.6 litrelik turboşarjlı üç silindirli motorundan 300 bg güç üretirken, yaklaşık 2,900 lbs ağırlığında olacak.

Yeni nesil Toyota MR2 ile ilgili spekülasyonlar sonsuzluk gibi hissettiren bir süredir internette dönüp duruyor ve şimdi Japonya'dan spor otomobilin 2025'in sonu gibi erken bir tarihte piyasaya çıkabileceğini ve ertesi yıl 1.6 litrelik turboşarjlı üç silindirli bir motorla piyasaya çıkabileceğini iddia eden başka bir rapor ortaya çıktı.

Eğer takip etmediyseniz, yıllar boyunca Toyota'nın yeni nesil MR2 için çeşitli yönleri araştırdığına dair söylentiler duyduk. Bunlar saf elektrikli bir modelden yukarıda bahsedilen Corolla GR motorlu İYM versiyonuna ve hatta belki de hibrit bir varyantla birlikte her iki alternatifi de sunma olasılığına kadar uzanıyor. Bu kabul edilmesi gereken çok şey demek.

Ve işleri daha da karmaşık hale getirmek için, Toyota geçen yılın sonlarında FT-Se adında, adı hariç hemen hemen her yönden gelecekteki bir MR2'ye benzeyen bir elektrikli otomobil konsepti sundu. Ancak Japan's Best Car, Toyota'nın aslında iki farklı spor otomobil tasarladığını bildirdi: 2027 için FT-Se'yi temel alan saf elektrikli bir model ve 2026'da satışa sunulması planlanan yanmalı motorlu bir MR2.

 

Kafanız karıştıysa, bunun bir açıklaması var. Otomotiv endüstrisi şu anda değişen hükümet düzenlemelerinden gelişen müşteri tercihlerine kadar sürekli bir değişim denizinde geziniyor. Bir gün herkes elektrikli araçlara yöneliyor gibi görünürken, ertesi gün hibritlerin teşvik edilmesinde bir canlanma yaşanıyor ve bu böyle devam ediyor. En hafif tabirle dinamik bir manzara. Ancak, özellikle spor otomobillerde seçenekleri seviyoruz ve Toyota için bahislerini korumak mantıklı.

 

Japon şirket hangi yönde ilerlemeyi seçerse seçsin, Gazoo Racing alt markasının lansmanı Toyota'yı büyük ölçüde canlandırdı ve artık 2000'lerin ortalarındaki sıkıcı isim plakası değil. Supra'nın yeniden lansmanının başarısı göz önüne alındığında, Toyota'nın ikonik spor otomobillerinden birini daha canlandırmak istemesi şaşırtıcı değil.

Best Car son raporunda, selefinin ortadan motorlu ve arkadan itişli düzenini koruyacak olan gazla çalışan MR2'ye odaklanıyor. Ayrıca, kaynaklarına göre, GR Corolla ve GR Yaris ile aynı 1.6 litrelik turboşarjlı üç silindirli motorun 300 hp ve 273 lb-ft (370 Nm) tork üretebileceğini söylüyor.