Mercedes-Benz Küçük G Sınıfının Birkaç Yıl İçinde Geleceğini Doğruladı

Mercedes-Benz küçük G-Serisi hakkında çok fazla ayrıntı vermedi ancak sadece elektrikli araç olarak satılabilir

Mercedes-Benz, sevgiyle 'Küçük G' olarak adlandırdığı bir bebek G-Serisi geliştirdiğini doğruladı. Modelin teyidi, Alman markanın yeni arazi aracının küçük bir teaser görüntüsünü gösterdiği Münih Motor Show'da CLA Concept'in tanıtımında geldi.

Bu erken aşamada yeni model hakkında sınırlı ayrıntı bilinirken, Mercedes CEO'su Ola Källenius CNBC ile yaptığı konuşmada modelin "birkaç yıl" içinde geleceğini söyledi, ancak şirketin modeli ne zaman piyasaya süreceği konusunda henüz kesin bir tarih belirlemediğini de sözlerine ekledi.

"Dünyanın dört bir yanındaki G hayranları için sakladığımız bir şey var. Aslında, bu gece bir 'Küçük G' olacağını duyuracağız. Yani, 'Büyük G'nin kızı ya da oğlu da birkaç yıl içinde dünyanın dört bir yanındaki G hayranlarına gelecek," dedi Kallenius.

Auto Express tarafından internette paylaşılan bir teaser, yeni modelin ana hatlarını göstererek, normal G-Serisi ile benzer bir kutu şekline sahip olacağını ancak daha küçük olacağını doğruluyor. Ayrıca daha küçük boyutunu yansıtacak şekilde G-Serisi yerine g-Serisi olarak anılacak.
 

Bebek G-Serisi ile ilgili söylentiler bu yılın başlarında bir Alman yayınının böyle bir modelin 2026 yılında piyasaya sürülmek üzere hazırlandığını iddia etmesinin ardından yeniden ortaya çıktı. Kaynaklar bu modelin şirketin yaklaşmakta olan MMA platformu üzerinde yükseleceğini ve hatta 800 voltluk elektrik mimarisine sahip bir elektrikli araç olarak satılabileceğini iddia etmektedir. Suzuki Jimny kadar küçük olması pek olası görünmüyor ve bunun yerine boyut olarak bir Jeep Wrangler'a daha yakın olabilir. İki kapılı mı yoksa dört kapılı mı olacağı bilinmiyor.