Tesla Roadster 2025'e Ertelendi, Musk 1 Saniyenin Altında 0-100 Patlaması Vaat Ediyor

Tesla CEO'su, SpaceX paketine sahip Roadster'ın otomobilin etrafında "10 küçük roket iticisi" bulunacağını doğruladı

Elon Musk, X hesabında (eski adıyla Twitter) uzun süredir beklenen Tesla Roadster için birkaç ilginç güncelleme paylaştı. Tesla CEO'suna göre, spor otomobilin üretim versiyonu 96 km/sa hızlanmasını 1 saniyeden daha kısa bir sürede tamamlayacak ve bunun "en az ilgi çekici kısım" olduğunu belirtti. Elbette bu küçük bilgi, Tesla Roadster'ın piyasaya sürülmesinin bu kez 2025'e ertelendiğinin teyidini de beraberinde getirdi.

Musk, Tesla Roadster hakkında bir paylaşım çılgınlığına girişti ve aşağıdaki cesur açıklamayı yaptı: "Bunun gibi başka bir araba asla olmayacak, tabii buna araba bile diyebilirseniz". Şirketin spor EV için "tasarım hedeflerini radikal bir şekilde artırdığını" da sözlerine ekledi.

Bu, daha önce açıklanan 1,9 saniyelik süreyi neredeyse yarıya indirerek 1 saniyenin altındaki revize edilmiş 0-60 mph tahminini açıklıyor. Eğer başarılırsa, bu Tesla Roadster'ı tarihin en hızlı hızlanan üretim otomobili konumuna getirecektir. Şu anda bu unvan, 1.74 saniyelik kanıtlanmış 0-60 mph rekoruna sahip Rimac Nevera'ya ait.

Bu gülünç hızlanma rakamına, "otomobilin etrafına sorunsuz bir şekilde yerleştirilmiş yaklaşık 10 küçük roket iticisi" içeren bir "SpaceX opsiyon paketi" sayesinde ulaşılacak. Musk, bu teknolojinin EV'nin uçmasına bile izin verebileceğini ima etti - tabii ki bunu bir tuz tanesi ile alın.

İlk çıkış tarihiyle ilgili en büyük soruyu yanıtlayan Tesla CEO'su, Roadster'ın üretim tasarımının 2024'ün sonlarına doğru resmi bir açılış için tam zamanında tamamlanacağını söyledi. Bu etkinliğin "tüm zamanların en akıllara durgunluk veren ürün tanıtımı olma şansına sahip olduğunu" da sözlerine ekledi. Sevkiyatlara gelince, 2025 yılında başlaması planlanıyor ve bu da bir dizi gecikmenin sonuncusuna işaret ediyor. Tesla Roadster'ın Kasım 2017'deki orijinal sunumu sırasında şirketin 2020'de üretime gireceğine söz verdiğini unutmayın.

Bu arada Musk, insanların yeni Roadster'ı evlerinden daha çok seveceklerini söyleyerek 2018'deki bazı önceki paylaşımlarını takip etti. O dönemde Musk, 1999 yılında ilk şirketini sattığında Palo Alto'da bir malikane yerine bir McLaren F1 ve küçük bir apartman dairesi aldığını açıklamıştı.

Tesla Roadster için yeni ve iddialı hedeflerin yaklaşan üretim versiyonu tarafından karşılanıp karşılanmayacağını ve bunların tasarımını nasıl etkileyeceğini göreceğiz.