Geri Çağırma Üçlü Karması 300.000'den Fazla Toyota ve Lexus Otomobil, Kamyon ve SUV'u Etkiliyor

Toyota Camry, Tundra, Sequoia, Mira ve Lexus ES, LS, LC ve LX'teki sorunları gidermek için 3 farklı geri çağırma yayınlandı

Deja vu hissine mi kapılıyorsunuz? Belki de dünyanın en büyük otomobil üreticisi olmanın getirdiği kaçınılmaz bir lanet ama Toyota'nın geri çağırma yapmadığı bir ay neredeyse yok gibi - geçen yılki yayın listemize baktım ve Toyota geri çağırmalarıyla ilgili en az 10 hikaye saydım. Bu nedenle Toyota ve NHTSA'nın bu hafta üç yeni geri çağırmayı tek bir pakette toplaması düşünceli bir hareketti, böylece hepsini aradan çıkarabilir ve bir sonraki güvenilmezlik turuna hazırlanabiliriz.

Geri çağırma listemizin ilk sırasında, 2023 ve 2024 model yılları için üretilen 4.212 Camry'ye takılan zayıf bir baş desteği braketi yer alıyor. Arka koltuk sırasındaki orta ve sağ taraftaki koltuklarda baş desteklerini tutan braketler yanlış kaynaklanmış olabilir ve baş desteği pedine çarpan bir kafaya dayanamayabilir. Çok sayıda boyun ağrısı ve kişisel yaralanma talebine yol açabilir. Toyota'nın bu konudaki çözümü, ayrık sırtlığın yüzde 60'lık kısmının tamamını yeni bir parça ile değiştirmektir.

Sırada, Panoramik Görünüm Monitörü ile donatılmış araçlarda park yardım sisteminin ECU'sunun hatalı programlanması nedeniyle orta ekranda görüntü göstermeyebilen çalışmayan bir arka görüş kamerası var. Etkilenen araçlar arasında 2023 Mirai ve Lexus LS, 2023-2024 Lexus ES ve 2024 Lexus LC bulunmaktadır. Bu basit bir düzeltmedir ve yeni bir donanım gerektirmez, sadece bir yazılım güncellemesi gerektirir. Ne yazık ki, bu bir kablosuz düzeltme değil. Hatalı olduğu düşünülen 18.616 aracın sahiplerinin çalışma için bayilerine gitmeleri gerekecek.

Ve son olarak, Toyota Şubat ayının başlarında duyurduğunda yazdığımız bir geri çağırma hakkında NHTSA'dan resmi bir onay geldi. Bu çok daha büyük bir geri çağırma olup, 2022-2024 Tundra ve Lexus LX600 ile 2023-2024 Sequoia'nın yaklaşık 281.000 örneğini etkilemektedir. Bu araçlar, vites kolu Sürüşten Nötr konuma getirildiğinde motor gücünün tekerleklere aktarılmaya devam edebileceği bir iç tasarıma sahip bir şanzıman türünü paylaşmaktadır.

Sorun yalnızca frenlerin uygulanmadığı ve aracın düz bir zeminde olduğu gibi olağandışı durumlarda ortaya çıkıyor ve o zaman bile kamyon (veya SUV) sürüklenme tarzı bir kalkışla kendini ileri fırlatacak gibi görünmüyor. Ancak kasıtlı olarak 4 mil/saat (6 km/saat) hıza kadar sürünebilmesi, Toyota ve Lexus'un 280.663 aracı sorunu çözeceği iddia edilen bir yazılım değişikliği için bayilere geri götürmesi için yeterli.