Jeep ABD Pazar Payını Yeniden Kazanmak İçin Fiyatları Düşürdü

Jeep CEO'su Antonio Filosa markanın müşterilerine daha fazla değer katmak istiyor

Jeep, satışların üst üste beşinci yılda da düşmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birçok modelinin fiyatlarını düşürdü. Otomobil üreticisi ayrıca Wagoneer ve Grand Wagoneer'i lüks alt markalarının modelleri olarak konumlandırmaya çalışmayı bırakacağını ve bunun yerine onları normal Jeep ailesine yakınlaştıracağını açıkladı.

Jeep geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 642.000 araç satarak bir önceki yıla göre %6,1'lik bir düşüş kaydetti. Kısa bir süre önce medya mensuplarıyla konuşan Jeep CEO'su Antonio Filosa, markanın pazar penetrasyonunu ve pazar payını artırması gerektiğini kabul etti ve "çünkü bu marka hak ettiği yerde değil" dedi.

Auto News'in haberine göre, fiyat değişiklikleri Gladiator ile başlayıp 1.700 dolar indirildi ve Grand Cherokee'ye kadar uzanarak eskisinden 4.000 dolar daha ucuz hale geldi. Ayrıca Jeep, Compass'ın fiyatını yaklaşık 2.500 $ düşürüyor ve Wrangler ve Gladiator'da ekstra 3.000 $ içerik sunuyor. Jeep ayrıca tedarikçilerle sözleşmeleri yeniden düzenleyerek fabrika maliyetlerini de azaltacak.

Filosa, "ABD'deki pazar payımızı büyütmemiz gerektiğinin farkındayız ve enflasyon ABD'deki aileler ve insanlar için o kadar büyük ve olumsuz bir etkiydi ki bir şeyler yapmamız gerekiyordu" dedi. "Fiyatları geri çekiyoruz ve satış hacmimizin yüzde 90'ına yeniden değer katıyoruz."

Guidehouse Inc. analisti Sam Abuelsamid The Detroit News'e "Bu iyi bir ilk adım" dedi. "Fiyatta çok yükseldiklerinin farkındalar. Bunu aşağı çekmeleri gerekiyor."

Filosa 1 Kasım'da Jeep'in başına geçti ve Wagoneer ve Grand Wagoneer'de de değişiklikler yapıyor. Bu iki model markanın en az satan araçları ve çok az Jeep markası içeriyor. Tamamen elektrikli Wagoneer S ile başlayarak, marka "Wagoneer'i tekrar Jeep'e dönüştürüyor" ve modeller yeni pazarlama ve reklam kampanyalarından yararlanırken daha belirgin Jeep markasına sahip olacak.

Filosa, Wagoneer'in yeniden markalaştırılmasıyla ilgili olarak "Bu, marka etrafında daha fazla netlik, bayinin showroomunda daha fazla netlik ve tüketiciye sunulan teklifte daha fazla netlik yaratıyor" dedi.