BYD'nin 11.000 Dolarlık Yeni Plug-in Hibrit Sedanı VW Lavida ve Toyota Corolla Fiyatlarını Ezip Geçiyor

Qin Plus DM-i, 1,5 litrelik doğal gazlı motora, bir elektrik motoruna ve küçük bir BYD Blade bataryaya sahiptir

BYD, bütçe bilincine sahip alıcılara yönelik son ürünü Qin Plus DM-i plug-in hybrid ile Çin otomotiv pazarını sarsıyor. Başlangıç fiyatı 79,800 yuan, yani yaklaşık 11,000 $ olan bu ürün, kendi segmentinde ve ötesinde en rekabetçi fiyatlı PHEV'lerden biri olarak öne çıkıyor.

BYD sosyal medya kanallarından yaptığı açıklamada "Bu fiyat benzinli otomobil üreticilerini titretecek" dedi. "Glory Edition kompakt otomobil segmenti için bir ölçüt haline gelecek."

Gerçekten de Çin medyasının işaret ettiği gibi Qin Plus DM-i, Çin'in en çok satanı olan benzer büyüklükteki VW Lavida gibi rakip araçların baz versiyonlarını yaklaşık yüzde 15, Toyota Corolla'yı yüzde 40'ın üzerinde ve hibrid Prius'u yüzde 50'nin üzerinde ucuzlatıyor.

Önde gelen Çinli elektrikli araç şirketi bir süredir Qin Plus DM-i'yi üretiyor, ancak Glory Edition adlı bu yeni indirimli fiyat varyantı, önceki giriş seviyesi versiyondan 20.000 yuan (~ 2.700 $) daha ucuz. Manşetlere çıkan diğer birçok BYD modeli gibi saf bataryalı elektrikli bir araç olmasa da, marka PHEV'ler üretme konusunda da çok becerikli olduğunu kanıtladı.

PHEV'in düşük başlangıç fiyatı göz önüne alındığında, iç mekanın son derece basit olacağını düşünmek için mazur görülebilirsiniz. Ancak durum böyle değil. Qin Plus DM-i'nin tüm versiyonları, büyük bir merkezi bilgi-eğlence ekranı ve dijital gösterge paneli içeren iyi donanımlı bir kabin ile birlikte gelir. Ayrıca, deri koltuklar, metal hoparlör ızgaraları ve havalandırma deliklerinin yanı sıra deri bir gösterge paneli ile donatılabilir.

BYD sadece uygun fiyatlı araç pazarında rekabet etmiyor. YangWang U8 SUV ve YangWang U9 supercar gibi yeni modellerle şirket daha premium markalarla da rekabet etmeyi hedefliyor.