Ararkis Sandstorm Dünyanın En Hızlı Elektrikli Hiper Otomobili Olmak İstiyor

İngiltere merkezli startup, tanesi 2 milyon dolar olan elektrikli hiper otomobilden 20 adet üretmek istiyor

Ararkis Automobili'nin Sandstorm'u, tuhaf performans iddialarıyla hiper otomobiller yarışındaki en son rakip. Bazı gösterişli renderlar aracılığıyla gerçek varlığına dair sadece bir ipucu olan bu otomobil, Rimac Nevera'yı sadece 1,5 saniyede geçen 0-100 km/sa (62 mph) süresiyle dünyanın en hızlı hızlanan üretim otomobili unvanını almayı hedefliyor.

Tabii ki Nevera gerçekte var, bu ise yok - en azından şimdilik, zira Ararkis 2 milyon dolardan başlayan fiyatlarla Sandstorm'dan sadece 20 adet üretmeyi planladığını açıkladı.

Ararkis Automobili size bir şey çağrıştırmadıysa endişelenmeyin; bu şirket oldukça yeni. Güney Afrikalı girişimci Priven Reddy tarafından kurulan ve merkezi İngiltere'de bulunan bu startup, hiper otomobil sahnesine balıklama dalıyor. Ve evet, tahmin ettiğiniz gibi, ilk yarattıkları Sandstorm şu anda yalnızca dijital alemde yaşıyor.

Resmi görseller devasa bir ön cama sahip alçak bir aracı tasvir ediyor. Öne çıkan diğer özellikler arasında kabataslak görünümlü çamurluğa monte LED'ler, büyük yan girişler, aktif bir arka kanat ve Aston Martin Vulcan'ı anımsatan arka lambalar yer alıyor. İlginç bir şekilde, hiper otomobil tamamen elektrikli olmasına rağmen arka kısımda çift egzoz borusuna benzeyen iki dikdörtgen eleman bulunuyor.

Hiper otomobil, karbon fiber ve alüminyum kompozit malzemelerin karışımından üretilen ısmarlama bir şasi üzerinde yol alacak. Kaputun altında ya da daha doğrusu karoserin altında Sandstorm, "son teknoloji ürünü tek vitesli" bir şanzımanla tamamlanan "çift yüksek performanslı özel EV motorları" tarafından tahrik edilecek. Bununla birlikte, güç çıkışı ve tork rakamlarına ilişkin ayrıntılar gizemini koruyor. Şirkete göre, sıvı soğutmalı lityum-iyon batarya paketi 115 kWh kapasiteye sahip olacak ve tahmini 500 km menzil ve sadece 30 dakikada 0'dan yüzde 80'e hızlı şarj vaat edecek.

Şirket, 1,5 saniyelik göz alıcı 0-100 km/s hızlanma rakamının yanı sıra 300 km/s azami hız da hedefliyor. Rekor kıran Rimac Nevera'nın kanıtlanmış 412 km/sa azami hıza sahip olduğu ve geri viteste 275,74 km/sa hız yapabildiği düşünüldüğünde bu çok da etkileyici değil. Ama en azından gerçekçi davranıyorlar.

Ararkis bize herhangi bir iç mekan görüntüsü lütfetmedi, ancak içeride ne olduğu hakkında birkaç fasulye döktüler. Kabinin "belirli sayıda yolcuyu" barındıracağı söyleniyor, ki bu kulağa şifreli gelse de 2 veya 3 şanslı ruh anlamına geldiğini tahmin ediyoruz. Ne olursa olsun, koltuklar magnezyum-alüminyum alaşımı, CFRM ve Alcantara'nın süslü bir karışımına sahip olacak. Ayrıca Bose ses sistemi ile eşleştirilmiş cömert bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranı bulacaksınız. Ayrıca, hız sabitleyici ve çevre görüş monitörü standart olarak gelirken, diğer gelişmiş sürücü destek sistemleri hala fırında ve muhtemelen mükemmel bir şekilde pişiriliyor.

Ararkis'in resmi web sitesi modelin resmi lansmanı için bir hedef tarih vermiyor. Kaba renderlara bakılırsa, üretim versiyonu ufukta görünmüyor ve tasarım ve mühendislik için önemli bir yatırım gerektiriyor. Ferrari, Lamborghini, Koenigsegg ve Pagani gibi köklü markaların hiper otomobillerini tercih etmek yerine Ararkis için 2 milyon doları gözden çıkaracak birilerinin çıkıp çıkmayacağını zaman gösterecek.