Güle Güle Buick: Bayilerinin Yarısı Elektrikli Araç Satmak İstemiyor

Ülke çapında birçok Buick bayisi, sattıkları GM markalarından birine odaklanmak için bayiliklerini bıraktı

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yaklaşık 1.000 Buick bayisi, markanın yaklaşan bataryalı-elektrikli araçlarını satmak için gerekli yatırımları yapmak yerine son 12 ay içinde General Motors'tan satın almayı kabul etti.

Yılın başında ülke genelinde yaklaşık 1.958 bayisi bulunan Buick, geçtiğimiz günlerde 2023 yılını 12 ay öncesine göre %47'lik bir düşüşle yaklaşık 1.000 bayiyle tamamlayacağını doğruladı. Satın almayı kabul etmeyen bayilerin her birinin elektrikli araçların satışı ve servisi için eğitim, ekipman ve aletlere yüz binlerce dolar yatırım yapması gerekecek.

Auto News ile konuşan küresel Buick-BMC başkan yardımcısı Duncan Aldred, satın almaların gönüllü olarak ve bayilere danışılarak teklif edildiğini söyledi. Aldred, satın alma programının açık kalmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi ve kalan Buick bayiliklerinin daha önce şirketin ABD satışlarının yaklaşık %20'sini temsil ettiğini doğruladı.

Aldred, "Geldiğimiz noktadan gerçekten memnunum," dedi. "Şu anda bulunduğumuz ağ iyi bir büyüklüğe sahip. İşe odaklanmış ve ayrılan bayilerin yaptığı hacmi geri kazanabileceklerini göstermiş bayilerimiz var."

Buick'in ABD'de artık daha az bayisi olmasına rağmen, ülkedeki popüler müşterilerin yaklaşık %89'u bir Buick bayisine 25 mil mesafede bulunuyor. General Motors, Buick'i 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir markaya dönüştürecek.

Buick-GMC Ulusal Bayi Konseyi Başkanı Bo Mandal, bazı bayilerin Buick bayiliğini bırakmayı seçtiklerini ve GMC gibi işlerinde sahip oldukları diğer GM markalarına odaklanacaklarını belirtiyor.

Bu yılın otomobil üreticisi için oldukça verimli bir yıl olduğu kanıtlandı. Aslında, Encore GX ve Envision crossover'a yönelik artan talep sayesinde ABD satışları Kasım ayına kadar yıllık %58 artış gösterdi. Yeni Envista da markanın son yeni yanmalı motorlu modeli olarak Ağustos ayında bayilere girdiğinden bu yana 10.500'den fazla satarak iyi bir satış grafiği çizdi.