Manhart BMW XM Modifiye Savaşlarına 'Thor' Bodykit ile Katılıyor

Eklentiler normal karbon, dimi dokuma veya dövme karbon kaplamalı olarak mevcuttur

BMW XM son zamanlarda modifiyeciler için tam bir oyun alanı haline geldi. Renegade Design, Mansory, Larte Design ve Venuum, tartışmalı bir tarza sahip SUV için süslü karbon fiber kitler sunarak bu furyaya katıldılar. Görünen o ki, Alman tuner Manhart'ın son ürünü olan "Thor" tuning paketiyle dikkatleri üzerine çekmeye hazır olmasıyla bu çılgınlık çok uzakta.

Alman şirket, adını "Odin'in oğlu "ndan alan görsel yükseltmelerinin önizleme görüntülerini yayınladı. Öne çıkan özellik, motor soğutmasını geliştirmek için tasarlanmış GTR havalandırmalı karbon kaput. Ayrıca, keskin görünümlü bir splitter, bir ızgara çerçevesi ve tampon girişleri için eşleşen bir garnitür var.

Profil, 2 metreden (78,7 inç) uzun aerodinamik yan eteklerin yanı sıra ayna kapakları için yeni kapaklar sergiliyor. Araç sahipleri, resimde görülen Forged Line veya Concave One tasarımları da dahil olmak üzere çeşitli yüzeylerde mevcut olan Manhart jantları ekleme seçeneğine sahip.

 
Arkada, büyük bir tavan spoyleri bagaj kapağındaki bir dudak spoyleri ile tamamlanıyor. Ayrıca, uzatılmış arka lambaları birbirine bağlayan bir trim parçası, dekoratif havalandırma delikleri için garnitür ve aerodinamik uzantılara sahip bir arka difüzör bulunuyor. Manhart, arka tampon için ekstra eklentilerin ve dörtlü egzoz boruları için karbon kaplamanın önümüzdeki haftalarda tanıtılacağını duyurdu.

BMW XM bodykit üç farklı yüzeyde sunuluyor: normal karbon, dimi örgü veya dövme karbon. Modifiyeciye göre, tüm parçalar "özel yapıştırıcı ve bağlantı elemanları" kullanılarak orijinal BMW montaj noktalarına kolayca monte edilebiliyor. Bu, gelecekteki bir sahibin satış sonrası işlemle ilgili fikrini değiştirmesi durumunda görsel yükseltmelerin tamamen tersine çevrilebilir olmasını sağlar. Ayrıca, Alman tuner tarafından modifiye edilen araçlarda sıklıkla olduğu gibi altın bir çıkartma seti de mevcut olacak.

Manhart BMW motorlarını modifiye etmesiyle bilinmesine rağmen, şu anda herhangi bir performans yükseltmesi duyurmadı. Neyse ki BMW M serisinin performans amiral gemisi güçten yoksun değil. Plug-in hibrit güç aktarma sistemi, çift turbolu V8 ve tek bir elektrik motorunu birleştirerek fabrikadan çıkar çıkmaz 644 bg veya 738 bg  güç üretiyor.

Bununla birlikte, Avrupa'da turboşarjlı 3.0 litrelik altı silindirli ve 469 bg üreten bir elektrik motoruna sahip daha az güçlü bir versiyon olan XM 50e mevcuttur.

Tuner, Thor Karbon Paketi için ön siparişlerin başladığını duyurdu. Fiyatlandırma kamuya açıklanmamış olsa da, Manhart ile iletişime geçen ve sipariş veren ilk müşteriler yüzde 12 indirimden yararlanacak.