2025 Audi S3 Yenilenmiş Görünüşe Sahip

Audi, 2025 S3 ile ilgili ilk fotoğrafları ve detayları, tam olarak tanıtılmadan önce yayınladı.

"Sadece bir ürün güncellemesinden daha fazlası" olarak tanımlanan otomobil, revize edilmiş bir ızgaranın yanı sıra yeniden konumlandırılmış bir logoya sahip yeni bir ön yüze sahip. Bunlara daha sportif bir tampon ve evrimsel farlar eşlik ediyor.

Değişiklikler arka tarafta da devam ediyor; model, havalandırmayı taklit eden bir girintiye yerleştirilmiş köşeli reflektörlere sahip yeni bir tamponla donatıldı. Ayrıca yeni arka lambalar, bir Akrapovic egzoz ve çok daha agresif bir difüzör görüyoruz.

Audi stil değişiklikleri konusunda çekingen davranırken, şirket aracın yükseltilmiş 2.0 litrelik TFSI dört silindirli motora sahip olduğunu doğruladı. Bu motor 328 beygir  ve 420 Nm tork üretiyor ki bu da 23 beygir ve  20 Nm artış anlamına geliyor. Ekstra güç sayesinde 0-100 km/h hızlanması 4,7 saniye sürerken azami hız elektronik olarak 155 mph (250 km/h) ile sınırlandırılmıştır.

Daha fazlası: Makyajlı Audi S3 Yeni Farları ve Güncellenmiş Tamponlarıyla Görüntülendi

Motor, gelişmiş tepki kabiliyeti sunan yedi vitesli bir S tronic şanzımana bağlanmıştır. Audi'nin açıkladığı gibi, "tam yük altında vites değiştirme süresi yarıya indirildi ve şanzıman D'ye ayarlandığında kısmi yük altında motor hızları artırıldı."

Başka bir yerde, model "arka tekerlekler arasında aktif, tamamen değişken tork dağılımı" sağlayan bir tork dağıtıcı ile donatılmıştır. Diğer tarafta ise yeni bir pivot yatağına sahip McPherson gergi aksı bulunuyor. Audi, bunun daha fazla negatif tekerlek kamberine izin verdiğini ve bunun da daha iyi direksiyon tepkisinin yanı sıra virajlarda daha fazla yol tutuşu sağladığını söylüyor.

Daha sert salıncak kemikleri, optimize edilmiş direksiyon sistemi, yeni bir dinamik plus modu ve Falken'den iki yeni yüksek performanslı lastik öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. Model ayrıca yükseltilmiş frenlere ve yeni nesil elektronik stabilizasyon kontrolüne sahip.

Frenlerden bahsetmişken, S3 artık 14 inç (357 mm) ölçülerinde daha büyük havalandırmalı ön disklere sahip. Daha büyük olmalarının yanı sıra, ön diskler 0,2 inç (4 mm) daha kalın ve çift pistonlu kaliperlerin yanı sıra daha büyük balatalarla destekleniyor.

Audi aracın ne zaman tanıtılacağını söylemedi, ancak bu yıl içinde daha fazla bilgi edinmeyi bekleyebiliriz.