Lucid Geri Çağırma Sorumluluklarından Kaçma İhtimali Nedeniyle Soruşturma Altında

Lucid'in buz çözücü arızasına çözümü, önceden değiştirmek yerine arızalandığında sürücüyü uyarmaktır

Aracınız dünyanın en iyi frenlerine sahip olabilir, ancak frenlere ne zaman basmanız gerektiğini bilecek kadar iyi göremiyorsanız, ya kendinize ya da yolda veya kaldırımda başka birine zarar verebilirsiniz.

Bu, özellikle yılın bu zamanında soğuk bölgelerde yaşayanlar için geçerli bir endişe kaynağıdır. Ön camlarımızın buzunu çözme becerisi olmadan, kış sürüşü çok tehlikeli hale gelebilir, bazı Lucid Air sürücülerinin keşfettiği bir şey var. Şirket, Air sedanına takılan bazı Yüksek Voltajlı Soğutucu Isıtıcı (HVCH) ünitelerinin içten delaminasyona duyarlı olduğunu, bu da soğutucunun ısıtılamayacağı ve ön camın buzunun çözülemeyeceği anlamına geldiğini tespit etti.

Bu yüzden tüm bozuk parçaları değiştirmek için onları geri çağırıyor, değil mi? Hayır ve NHTSA'nın Kusurları Araştırma Ofisi'nin (ODI) dikkatini çeken de bu oldu. Lucid bunun yerine, HVCH'nin çalışmayı durdurduğunu tespit eden ve ardından dijital gösterge paneline bir mesaj atarak sürücüyü buz çözme kabiliyetinin eksikliği konusunda uyaran ve araç sahibine arızalı parçanın değiştirilmesi için Air'ini bir bayiye götürmesini öneren bir yazılım güncellemesi uygulamayı tercih etti.

ODI'nin şikayeti, Jaguar'ın I-Pace elektrikli crossover'ında Webasto tarafından üretilen HVCH'nin aynısını kullanması ve çözümünün arızalanana kadar beklemek yerine etkilenen tüm araçlarda ısıtıcıyı otomatik olarak değiştirmek olması.

ODI, "Kusurları Araştırma Ofisi, Lucid'in sürücülere sadece ön cam buz çözücülerinin çalışmadığına dair bir bildirim sunarak, sürücüyü, bildirimi aldıkları aynı sürüş döngüsü sırasında arızayı yaşayabilecekleri bir duruma soktuğundan endişe duymaktadır" diye yazdı. "Bu senaryoda sürücü, aracı servise götürmeden önce aracı kullanıp buz çözme işlevine ihtiyaç duyana kadar arızalı bir HVCH'ye sahip olduğunun farkında değildir."

ODI, Lucid'in HVCH arızasına verdiği yanıtın "yeterliliğini ve güvenlik sonuçlarını" araştırdığını söylüyor, bu nedenle Air sahipleri, I-Pace sürücülerinin yaptığı gibi, kendilerini araçlarını gerçekten arızalanmadan önce tamir ettirirken bulabilirler.