VW'nin Super Bowl Reklamı Beetle'dan ID'ye Bir Amerikan Aşk Hikayesi. Buzz

VW, ABD'deki 75 yıllık yolculuğunun başlangıcını tarihi ve yeniden yaratılmış görüntülerle vurguluyor

Volkswagen on yıllık bir aradan sonra Super Bowl reklamlarına "An American Love Story" başlıklı nostaljik bir spotla geri dönüyor. Super Bowl LVIII'de 11 Şubat Pazar günü yayınlanması planlanan reklam filmi, VW'nin ABD pazarındaki 75. yıldönümünü anıyor ve markanın ikonik Beetle ile mütevazı başlangıcından bu yana olan yolculuğunun izini sürüyor.

Tarihi görüntüler ve yeniden yaratılan sahnelerin bir karışımıyla izleyiciler, ilk VW Beetle'ın (Tip 1) New York limanına ulaştığı 1949 yılına geri götürülüyor. Hollandalı işadamı Ben Pon tarafından ithal edilen Beetle, boyut takıntısı olan bir pazarda başlangıçta zorluklarla karşılaştı. Ancak yıllar geçtikçe kalıcı bir ikon olarak ortaya çıktı.

Reklamda ayrıca Volkswagen'in Herbie filmleri, The Simpsons ve Star Wars gibi klasiklerde yer alarak Amerikan kültürünün ikonik anlarına damgasını vurması kutlanıyor. T1 ve T2 otobüslerinden modifiye Golf MK1, New Beetle ve modern Jetta'ya kadar bir dizi VW modelinin sergilendiği yolculuk, 2024 yılında ABD pazarına girecek olan elektrikli ID.Buzz ile sona eriyor ve Volkswagen'in devam eden evrimini ve yenilikçiliğini simgeliyor.

Projenin öncülüğünü yaratıcı ajans Johannes Leonardo üstlenirken, yönetmen koltuğunda Lance Acord oturuyor. 2011'deki unutulmaz "The Force" reklam filmindeki çalışmalarıyla tanınan Acord, uzmanlığını bu nostaljik esere taşıdı. Görsellere eşlik eden Neil Diamond'ın klasik şarkısı "I Am...I Said", ajans tarafından zamansızlık ve duygu hissi uyandırmak için seçildi.

Johannes Leonardo'nun ECD'si Jonathan Santana, TV spotunu "büyük hayalleri olan bir mazlumun nasıl sadece kucaklanmakla kalmayıp Amerikan kültürünün bir parçası haline geldiğini anlatan destansı bir hikaye" olarak tanımladı ve amaçlarının "Amerika'da markaya duyulan sevgiyi yeniden canlandırmak" olduğunu sözlerine ekledi.

Spotun iki dakika uzunluğundaki versiyonu ilk gösterimini 2024 Chicago Auto Show'da yaptı. Daha kısa, 60 saniyelik bir montaj ise 11 Şubat Pazar günü CBS'de ve Univision'daki İspanyolca yayında Super Bowl LVIII'in üçüncü çeyreğinde yayınlanacak. Son olarak, mevcut VW sahipleri bu "aşk mektubunu" myVW Uygulaması aracılığıyla akıllı telefonlarına alacaklar.